Kepez'den Zeytin Hasadi
Kepez Belediyesi, yesil alanlarinda, caddelerinde ve Antalya Orman Çiftligi’nde yer alan zeytin agaçlarinin mahsullerini toplamaya basladi.

250 bin metrekare kent parkina da, yüzlerce zeytin agaci nakledildi
Kepez Belediyesi, imarli alanlarda kalan zeytin agaçlariyla diger agaçlarinin korunmasiyla ilgili de çalisma yapiyor. Imar alanlarinda kalan agaçlar, köklerinden sökülerek, nakledildikleri yesil alanlarda, meydanlarda ve caddelerde yeniden toprakla bulusturuyor. Dokuma Fabrikasi Yerleskesi’nde olusturulan 250 bin metrekare kent parkina da, yüzlerce zeytin agaci nakledildi.
Çiftlik arazisindeki agaçlardan 1,5 ton mahsul alinmasi bekleniyor
Kepez Belediyesinin bu çevreci yaklasimi sayesinde ilçede yüzerce agacin kesilmesi önlendi. Kepez Belediyesi, yesil alanlarina naklettigi agaçlarin mahsullerini de hasat dönemi topluyor. Bu yil zeytin hasadi sevinci, Kirisçiler Mahallesi’nde 180 dönüm araziye kurulan Antalya Orman Çiftligi’nde de yasaniyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, ilk güz yagmuru sonrasinda çiftlikteki zeytin agaçlarinin meyvelerini toplamaya basladi.
Çiftlik arazisindeki agaçlardan 1,5 ton mahsul alinmasi bekleniyor.
Daha önce 3 kez bugday ve karpuz hasadinin yapildigi Antalya Orman Çiftligi’ne 6 bine yakin zeytin agaci fidani dikiliyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü, Dokuma Park’ta ve diger yesil alanlarda bulunan zeytin agaçlarinin mahsullerini de önümüzdeki günlerde toplayacak. Belediyenin bahçelerinden toplanan zeytinlerden hediye amaçli sabun ve zeytinyagi üretilecegi bildirildi.
