Trabzon'dan Trablus'a Turizm Seferi

Trabzonlu turizmcilerden olusan heyet Libya’nin baskenti Trablus’ta düzenlenen turizm fuarina katildi.

Trabzon'dan Trablus'a Turizm Seferi
Fuarin son gününde Libyali seyahat acentelerinin davet edildigi toplantida seyahat acentelerine Trabzon tanitimi yapildi. Ikili is görüsmelerinin de yapildigi davette ile iki ülke arasindaki turizmin gelismesi adina fikir alisverisinde bulunuldu.

Fuar ile ilgili açiklama yapan turizmci Murtaza Karanfil ‘’Libya’da 35 yillik deneyimimiz var. 35 yildir Libyali kardeslerimizle el ele bu günlere geldik. Iyi günde kötü günde hep birlikte olduk. Türkiye ve Libya’nin tarihten gelen samimi iliskilerini devam ettirdik. Gerek firmamiz gerekse Türkiye’den gelen diger firmalar, Libya’da Türkiye’nin yumusak gücü olmasini saglayan ve iki ülke açisindan iliskilerde güven ortamini saglamaya destek olan bazi yatirimlari sürdürmektedir. Firmalarin bu gayretlerinin yani sira Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Libya’ya verdigi önem ve destek birlesince Libya halkinin ülkemize olan samimiyeti artarak devam etmektedir. Yakin gelecekte Libya’nin Ortadogu ve Kuzey Afrika’nin turizm merkezi olacagini ön görmekteyiz” dedi.

Turizmci Murat Çavga ise Trablus’tan Trabzon’a tanitimin hizlanmasi adina belediyeler arasi kardes sehir protokollerinin etkili olacagini dile getirdi. Çavga “Bu yönde Trablus Büyüksehir belediyesi ve Tacura belediyesini ziyaret ettik. Ziyaretlerde kardes sehir altyapi görüsmelerini yapmamiz için heyetimize temsilci görevlendiren Ortahisar Belediye Baskanimiz Ahmet Metin Genç’e, bizlere destek veren turizm paydaslarina ve destekleri için Libya Büyükelçimiz Kenan Yilmaz’a tesekkür ederim’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA