Tarla Degil Cezaevi

Amasya’nin Gümüshaciköy ilçesindeki açik ceza infaz kurumunda bir kisim alan tarla gibi sürülerek seraya dönüstürüldü. Hükümlülerin örtü alti yetistiriciligi egitimi alip sebze yetistirmeleri için olusturulan seralarin açilisi yapildi.

Tarla Degil Cezaevi
DOKAP’in destegiyle hayata geçirilen ‘Dezavantajli Grupta Bulunan Bireylere Seracilik Alaninda Egitim Verilerek, Istihdama Katilmalarinin Saglanmasi ve Yeni Bir Meslek Edindirme Projesi’ çerçevesindeki açilisa Amasya Valisi Yilmaz Doruk, Amasya Cumhuriyet Bassavcisi Mahmut Biçakci, Adalet Komisyonu Baskani Ömer Yoldas ve diger yetkililer katildi.

Hükümlülerin meslek edinmeleri ve sosyal hayata adapte olabilmeleri için önemli çalismalara imza atildigini belirten Vali Doruk, “Bu projeyle Gümüshaciköy Açik Ceza Infaz Kurumunda bulunan hükümlü vatandaslarimizin örtü alti yetistiriciligi egitimi almalari ve cezalarinin infazi sonrasinda kendilerine ait veya kiralayacaklari alanlarda kuracaklari seralar ile ekonomi ve istihdama katki saglamalarini hedeflemekteyiz” dedi.

Açilisin ardindan seralari dolasan Vali Doruk ve beraberindekiler yetistirilen ürünlerle ilgili bilgiler aldi.
Kaynak: İHA