Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü

ABD Baskani Joe Biden ile Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, telefonda görüstü.

Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü
Israil ve Filistin arasindaki çatismalarin baslamasinin ardindan ABD Baskani Joe Biden ile Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, ikinci kez telefonda görüstü. Beyaz Saray tarafindan görüsmeye iliskin yapilan yazili açiklamada, Biden’in bir kez daha saldirilarda hayatini kaybeden Israilliler için Netanyahu’ya taziyelerini sundugu belirtilerek, Biden’in Israil Hükümetine ve halkina tam destek sözü verdigi aktarildi.

Biden’in görüsmede Netanyahu’ya ABD’nin son 24 saat içinde Israil’e destek amaciyla gerçeklestirdigi yogun diplomatik faaliyetler hakkinda bilgi verdigi ifade edilen açiklamada, Biden’in Netanyahu’ya Israil’e yönelik ek yardimin su anda yola çiktigini ve önümüzdeki günlerde daha fazlasinin da gelecegini ilettigi belirtildi.

ABD, Israil’e uçak gemisi gönderiyor

ABD Savunma Bakani Lloyd J. Austin yaptigi açiklamada, ABD Baskani Joe Biden ile yapilan görüsmelerin ardindan Hamas’in Israil’e yönelik saldirilarina yanit olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amaciyla Israil’e gönderildigini duyurmustu.
Kaynak: İHA