Uluslararasi Lisede 'Iklim Degisikligi' Egitimi

Osmangazi Belediyesi, Uluslararasi Murat Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerini iklim degisikligi konularinda bilgilendirdi.

Yil boyunca ilçedeki çesitli okullarda yasa ve yönetmelikler çerçevesinde geri dönüsümü mümkün olan nebati atik yag, atik pil, ambalaj atiklari, atik elektronik esyalar ve diger atiklarin toplanmasi, çevre yönetim sistemlerinin olusturulmasi, gelistirilmesi, plastik poset kullaniminin sinirlandirilmasi, iklim degisikligi ve enerji yönetimi konularinda egitimler veren Osmangazi Belediyesi, bu egitimlerden birini Uluslararasi Murat Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde verdi.

Dünyanin pek çok ülkesinden ögrencilerin egitim gördügü proje okulunda, Osmangazi Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, yetkilileri tarafindan yerli ve yabanci ögrenciler çevre konusundan bilgilendirildi. Daha temiz bir dünya için mücadele veren Osmangazi Belediyesi, ögrencilerin geri dönüsüm konusunda daha da suurlanmasi için bu egitimlerine yil boyunca devam edecek.

‘Daha temiz ve yasanabilir dünya’ için mücadele ettiklerini belirten Osmangazi Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Lütfiye Dilek Yosun, “Osmangazi Belediyesi olarak sifir atik mevzuatimiz çerçevesinde, geri dönüsebilen nitelikte atiklarin ülke ekonomisine kazandirilmasi çevreye olumlu etkileri konusunda egitim ve ögretim yilimizin basladigi andan itibaren okullarimizda bu egitimleri müdürlügümüz bünyesindeki arkadaslarimizla veriyoruz.Osmangazi Belediyesi olarak 2023 Ocak ayindan itibaren 250 okulumuzda egitim çalismamiza devam ediyoruz. Verdigimiz bu egitimlerin olumlu geri dönüsümleri oluyor.Verdigimiz egitimlerden sonra ögrencilerin geri dönüsüm ve çevrenin korunmasi noktasinda bilgilendigini görüyoruz. ” dedi.

Kaynak: İHA