Tuvalet Var Su Yok

Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonlarindan olan Keslik Manastiri’nin tanitimini yapan Cabir Coskuner, manastir çevresinde hem su sorunu çözülsün, hem de turistlerin yüzü gülsün istiyor.

Tuvalet Var Su Yok
UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan ve yilda milyonlarca turist agirlayan Kapadokya bölgesindeki Keslik Manastiri, son günlerde tuvaletleri ile gündeme geliyor. Nevsehir’in Ürgüp ilçesinin Cemil köyü yakinlarinda bulunan Keslik Manastiri’ni 22 yildir yerli ve yabanci turistlere tanitan Cabir Çoskuner, Il Özel Idaresinin yaptirdigi tuvaletlerde yasanan su sorunun çözülmesini ve bölgeye gelen turistlerin magduriyetlerinin giderilmesini dört gözle bekliyor.

Cabir Coskuner, "22 yildir esimle birlikte buraya gelen yerli ve yabanci turistlere Keslik Manastiri’nin tanitimini yapiyoruz. Nevsehir Il Özel Idaresi, Manastir çevresinde bulunan tuvaletin bakim ve onarimini yapti fakat bir türlü suya kavusamadik. Manastiri gezmeye gelen yerli ve yabanci misafirlerimiz bu konuda çok magdur oluyor. Tuvaletlerimiz burada ama mecburen kapali tutmak durumundayiz. Çünkü su olmadigi için buradaki tuvaletler kullanilamiyor. Turistlerin tuvalet ihtiyaci oldugunda, kimilerine bos araziyi gösteriyorum. Kimileri ise bu durum ile dalga geçerek dogaya mi pisleyelim diyor. Keslik Manastiri’ni ziyarete gelen yerli ve yabanci misafirlerimizin bu sorununu, kisacasi hepimizin olan su sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Çünkü tuvalet yeri soruldugunda araziye yönlendiriyoruz fakat turistleri gören çevredeki vatandaslar bu durumdan rahatsiz olabiliyor. Keslik Manastiri’mizda bulunan tuvaletlerde yasanan su sorununun derhal çözülmesini rica ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA