Suriye'den Izmir'e Sehit Atesi Düstü

Izmir Özel Harekat Sube Müdürlügünde görevliyken geçici olarak Suriye Görev Gücünde görevlendirilen polis memuru Hüseyin Simsek, teröristler tarafindan açilan ates sonucu kaldirildigi hastanede sehit düstü. Sehidin Izmir’deki evine bayrak asilirken, evin önünde taziye çadiri kuruldu.

Suriye'den Izmir'e Sehit Atesi Düstü


Izmir Il Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Sube Müdürlügünde görevli Kidemli Baspolis Hüseyin Simsek (49), geçici olarak görevlendirildigi Suriye’de bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan gerçeklestirilen roket saldirisinda yaralandi. Agir yarali olarak hastanede tedavi altina alinan Simsek, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit oldu.

Valilikten açiklama

Olayla ilgili Gaziantep Valiligi tarafindan yapilan açiklamada su sözlere yer verildi: "Izmir Özel Harekat Sube Müdürlügü’nde görevli iken geçici olarak Suriye Görev Gücü’nde görevlendirilen Kidemli Bas Polis Memuru Hüseyin Simsek 5 Ekim 2023 günü saat 17.10’da BTÖ mensuplarinin taciz atisi sonucu yaralanmis, kaldirildigi Gaziantep Tip Fakültesi Hastanesi’nde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit olmustur. Sehidimiz için havalimaninda bugün saat 12.00’de ugurlama töreni yapilacaktir. Milletimizin basi sag olsun.”

"Bir Hüseyin gider, bin Hüseyin Gelir"

Sehidin çocukluk arkadasi olan Mustafa Güngör, dostunun sehit haberini aldigi için üzgün oldugunu söyledi.

Güngör,

Dostlar sag olsun, vatanimiz, milletimiz, bayragimiz sag olsun. Üzüntümüz çok büyük gerçekten. Vatani, milleti ve bayragi için Suriye’ye görevli gitti Hüseyin kardesimiz. Orada sehit oldugu haberini dün aksam aldik. Çok üzgünüz. Ailesine ve sevenlerine bassagligi diliyorum. Bölücü terör örgütü eninde sonunda yok olacaktir. Emellerine ulasamayacaktir. Emekliligi gelmisti, kendisiyle en son bir ay önce otobüste sabahlari ise giderken karsilasirdik. Konusurduk, çay falan içerdik, dertlesirdik. Vatanini, milletini çok seven bir kardesimizdi. Vatani için, ülkesi için, bayragi için. Oraya göreve gitti. Emekliye geldigi halde emekli olmuyordu. Görevini çok seviyordu. Vatanini, bayragini çok seven bir kardesimizdi. Bir Hüseyin gider, bin Hüseyin gelir. Allah mekanini cennet eylesin" diye konustu.



Sehit evine bayrak asildi

Öte yandan evli ve bir çocuk babasi oldugu ögrenilen 30 senelik polis Hüseyin Simsek’in Izmir Buca’da ki evine Türk Bayragi asildi. Sehidin evinin önünde ise Buca Belediyesi tarafindan taziye çadiri kuruldu. Yakinlari sehidin evinin önüne gelirken, sehit için Gaziemir 15 Temmuz Sehitler Camiinde ikindi namazini müteakip tören düzenlenecegi ve naasinin Bornova Isikkent Mezarliginda topraga verilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA