Prefabrik Ev Hayali Çadirda Bitti

Malatya’da 6 Subat depremleri sonrasinda ev sahibi tarafindan evden çikarilan Tülay Gökçe, prefabrik ev sahibi olmak isterken 400 bin TL dolandirildi. Simdilerde bir çadirda hayatini sürdüren 3 çocuk annesi kadin yardim bekliyor.

Prefabrik Ev Hayali Çadirda Bitti
Iddiaya göre, Yesilyurt ilçesine bagli Tecde Mahallesi’nde esi ile birlikte yasayan 3 çocuk annesi 52 yasindaki Tülay Gökçe, Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasinda ev sahibi tarafindan evden çikarildi. Bunun üzerine ev arayisi içerisine giren Tülay Gökçe yakinlarinin yönlendirmesiyle yaklasik 6 ay önce prefabrik ev satisi yaptigi ileri sürülen bir sahisla tanistirildi. Bu esnada sahsa 218 bin TL ödeme yapan Tülay Gökçe daha sonra sahsa ulasamayinca savciliga giderek suç duyurusunda bulundu.

“Çadirda harabelerin arasinda yasiyorum”

Ev hayali kurarken toplamda 400 bin lira dolandirildigini ileri sürerek çadirda hayata tutunmaya çalistiklarini ifade eden Tülay Gökçe, "Depremler sonrasinda ev sahibi yakinlarinin gelecegini söyleyerek bizleri evden çikardi. Ben de bu sirada esime prefabrik ev yaptiralim dedim. Bunun üzerine arastirma yaparken yakinlarimiz bize 15 gün içerisinde evi yaparak bizleri teslim edebileceklerini söyledi.

Belirttikleri sahsa 218 bin TL ödeme yaptim temel atildi atilacak derken toplam 400 bin TL paramiz gitti. Çadirda harabelerin arasinda yasiyorum, buralari da yikmaya geldiler aglayarak yikimi durdurdum. Beni oyuna getirdiler. Evim yikilmadigi için yardimda alamiyorum, saglik sorunlarimda var. Konu hakkinda savciliga giderek suç duyurusunda bulundum magdurum yetkililerden yardim istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA