Mersin'de 'Organik Tarim Egitimi' Projesi Devam Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanliginin 2021 yilinda baslattigi, ‘Organik Tarim Egitimi ve Organik Gübre Dagitimi’ projesiyle üreticiler hem organik tarim hakkinda bilgi sahibi oluyor hem de tarlalarinda endüstriyel ham madde kullaniminin önüne geçerek doga dostu üretimin yayginlastirilmasina katki sagliyor.

Mersin'de 'Organik Tarim Egitimi' Projesi Devam Ediyor
Proje çerçevesinde belediye ekipleri, Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligina bagli Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügü toplanti salonunda, önce üreticilere organik tarimin faydalari ve gerekliligi hakkinda bilgi verdi, daha sonra üreticilere organik gübre dagitildi.

Organik tarim faaliyetlerine destek vermek ve bunu yayginlastirmak için projenin 2021 yilindan bu yana aktif bir sekilde yürütüldügünü ifade eden Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanliginda görev yapan ziraat mühendisi Aysun Seçkin, “Organik tarima destek verebilmek ve organik tarimi gelistirip yayginlastirabilmek, hatta tanitabilmek adina yapmis oldugumuz bir proje. Organik tarim çogu yerde bilinmiyor bile. Projemiz daha önce 2021 ve 2022 yillarinda yapildi. 2023 yilinda da devam ettiriyoruz” dedi.

Proje çerçevesinde üreticilere hem egitim hem de gübre desteginde bulunduklarini belirten Seçkin, “Projemizi sürdürürken, bir sertifikasyon kurulusu ile anlasik. Çiftçilerimizi sertifikalandirma sistemine dâhil ediyoruz. Organik tarimi yavas yavas tanitmaya basliyoruz. Bununla birlikte, organik gübre konusunda da çiftçilerimize destek veriyoruz” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi olarak üreticilere her alanda destek vermeye çalistiklarini kaydeden Seçkin, “Tarimsal Hizmetler Dairesi olarak çiftçilerimize hangi konuda destek olmak için gidersek, her seyi ögrenmek istiyorlar. Bu ilgi çok iyi. Biz üreticilerimize hayvancilik ve tarimsal alanda her konuda destek vermeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kendisinin de organik tarimla ugrastigini kaydeden Tarsus ilçesine bagli Hacihamzali Mahalle Muhtari Murat Aytas, “Her yil üreticilere bu destekleri verdigi ve çiftçilerimizin yaninda oldugu için, Baskanimiz Vahap Seçer’e tesekkür ediyorum. Baskanimiz ayrica mahalle ve köylerimizde koyun, keçi gibi küçükbas hayvan destekleri de sagliyor” dedi.

Organik tarim projesinden faydalanan üretici Ayse Sariho ise “Organik tarimdan çok memnunuz. Halk sagligi ve kendi sagligimiz için organik tarim yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA