Kampüse Hos Geldin Oryantasyon Programi Sona Erdi

Ögrencilerin akademik çalismalara ve kampüs hayatina uyumlarini kolaylastirmak, üniversitenin yapisi ile olanaklarini tanimalarina yardimci olmak ve alisma süreçlerini hizlandirmak amaciyla fakülte ve yüksekokullara kayit yaptiran yeni ögrencilere yönelik hazirlanan Kampüse Hos Geldin Oryantasyon Programi sona erdi.

Kampüse Hos Geldin Oryantasyon Programi Sona Erdi
Garaj Okuma Salonu, Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli Irade Salonu ve Mavi Salonunda 3-5 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilen Oryantasyon Programi kapsaminda birçok etkinlik düzenlendi.

Ögrencilerin egitim hayatlari boyunca ihtiyaç duyacaklari tüm bilgilerin yer aldigi salon programlarinda; Atatürk Üniversiteli olmanin ne anlama geldiginden Ögrenci Bilgi Sisteminde (ÖBS) yapilan dogru ve yanlislara, kariyer planlamalarinin püf noktalarinin anlatildigi seminerlerden degisim programlarina kadar birçok bilgilendirme toplantisi yapildi.

Üniversite birlikleri, kamu kurumlari ve STK’lar ile diger ögrenci organizasyonlarinin hazirladiklari bilgilendirme amaçli stantlari ziyaret eden ögrenciler, birimler hakkinda detayli bilgiler edinirken, tirmanma, rafting, oyunlar ve oryantasyon programlari boyunca her aksam DJ performanslari ve ögrenci gruplarinin sahne aldigi konserlerle yeni akademik yila unutulmaz bir baslangiç yaptilar.

Ögrenciler ayrica, üniversite tarafindan tahsis edilen araçlarla Palandöken Dagina da çikarak Erzurum’un dogal güzellikleriyle ilk günden tanismis oldular.

Ögrencilerin uyum sürecini hizlandirmak ve kampüs hayatina hizla adapte olmalarini saglamak amaciyla bu ve benzeri etkinlikleri önemsediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, ögrencilere aile ortami sunmak için her türlü imkâni degerlendirdiklerini söyledi.



Rektör Çomakli: "Atatürk Üniversitesi Ailesine Basarilar Diliyorum"

Her bir ögrenciyle yakindan ilgilenmek ve sorunlarini çözebilmek için çabaladiklarini vurgulayan Rektör Çomakli sunlari aktardi: “Bizler, üniversitemiz bünyesinde egitim gören ögrencilerimizin hayata her açidan daha iyi hazirlanmalari için buradayiz. Ögrencilerimizin bitirecekleri bölüm ve programlarla ilgili olarak egitim sürecini en iyi sekilde tamamlamalari, gelecekleri için büyük önem arz ediyor. Üniversitemizin tüm birimleri, milletimizin degerlerine sahip çikan, inancindan güç alan, dünyaya açik, bilimin aydinlattigi yolda yürüyen vatanperver gençler yetistirmeyi amaç edinmistir. Ögrencilerimizin de bu hedefler dogrultusunda çalisacaklarina, ailelerini ve bizleri gururlandiracaklarina eminim. Bu düsüncelerle 2023-2024 Akademik Yilinin hayirli olmasi diliyor, Atatürk Üniversitesi ailesine basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA