Garanti BBVA, Ceppos Ürününü Yeniledi

Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çagri Süzer, “Bugüne kadar sadece Android cep telefonlarina indirilerek ödeme alinabilen bir POS uygulamasi gibi görünen CepPOS’u, çok daha fonksiyonel, is yerinin birçok ihtiyacina cevap veren ve tüm cep telefonlarinda kullanilabilen farkli bir uygulamaya evriltiyoruz” dedi.

Garanti BBVA, Ceppos Ürününü Yeniledi
Garanti BBVA, üye isyerlerinin temassiz ödeme almasina imkân taniyan CepPOS ürününü yenileyerek, Android ve iOS tüm cep telefonlarinda kullanilabilen, is yerlerine özel kampanyalarla zenginlesen uygulamaya dönüstürdü. Garanti BBVA CepPOS uygulamasinda artik NFC (temassiz) ödemenin yaninda, hem QR ile ödeme hem de kod ile tahsilat gibi 3 farkli ödeme yöntemi yer alirken, bu sayede Android kullanicilari ile birlikte iOS isletim sistemli cep telefonu kullanicisi isyerleri de ödeme alabilecek.

Garanti BBVA üye is yerlerine temassiz kartlardan veya mobil cüzdanlardan hizli ve güvenli ödeme alma imkâni sunan Garanti BBVA CepPOS ile kullanicilar ayrica, raporlama özelligi sayesinde bütün POS’larindan geçen islemleri tek ekranda kontrol edebilecek, günlük raporlarini alabilecek. Üye isyerleri CepPOS uygulamasi üzerinden ayni zamanda, hem bireysel hem de is yerlerinin ihtiyaçlarina uygun kampanyalari takip edip Garanti BBVA kredi kartlari dünyasinin firsatlarindan aninda yararlanmaya baslayacak.

Üye is yerlerinin hayatini kolaylastiran CepPOS uygulamasinin kullanilabilmesi için is yerleri tarafindan cep telefonlarina indirilmesi ve Garanti BBVA üye is yeri olunarak Garanti BBVA internet sifresiyle üye girisi yapilmasi yeterli oluyor. Müsteriler dilerse fiziki, sanal ya da CepPOS basvurularini uygulama üzerinden yapip tamamlayabiliyor. Erisimi ve kullanimi çok kolay ve güvenli olan CepPOS uygulamasi, üye is yeri sahibi tarafindan kurulum beklemeksizin telefona indirildigi an kullanilabiliyor ve üye is yeri sahiplerinin tanimladigi çalisanlar da ödeme alabiliyor.

Yenilenen CepPOS uygulamasi hakkinda görüslerini bildiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Murat Çagri Süzer, “Türkiye’nin teknolojide öncü bankasi Garanti BBVA olarak, ödeme sistemleri çözümlerinde odagimiz her zaman müsterilerimize ve üye isyerlerimize en ileri teknolojiyi sunmak, yenilikçi çözümlerle hayatlarina deger katabilmek Bugün artik alisveris deneyimi ve ödemeler ciddi ölçüde dijitallesirken, müsterilerimiz bu kapsamda özellikle güvenlik, hiz ve kolaylik kavramlarina odaklaniyor. Giderek mobile evirilen dünyamizda, müsterilerimize hizli ve güvenilir bir alisveris deneyimi yasattigimiz noktada, alisverisin diger tarafi olan isyerlerimize de benzer kolayliklar sunuyoruz. Bu kapsamda yaklasik 4 yil önce hayata geçirdigimiz CepPOS uygulamasiyla, temassiz ödeme aliskanliginin katlanarak büyüdügü günümüz ödeme ekosisteminde, özellikle küçük esnaf, mikro isletmeler ve KOBI’lerin is süreçlerine önemli katki ve verimlilik sagladik. Simdi de, bugüne kadar aslinda sadece Android cep telefonlarina indirilerek ödeme alinabilen bir POS uygulamasi gibi görünen CepPOS’u, çok daha fonksiyonel, is yerinin birçok ihtiyacina cevap veren ve tüm cep telefonlarinda kullanilabilen farkli bir uygulamaya evriltiyoruz. Garanti BBVA CepPOS artik üye isyerlerimiz için POS raporlarinin alinip POS üzerinden geçen nakit akislarinin takip edildigi, müsterilere ve is yerlerine uygun kampanyalarin, NFC ile tahsilat, QR veya kod ile ödeme gibi fonksiyonlarin bulundugu, hatta online magaza nasil açilir detaylarindan komisyon ücretlerine kadar pek çok sorunun cevabinin yer aldigi cepte bir destek merkezine dönüstü. Biz bu yeni CepPOS ürünümüzle sadece POS makinasini degil beraberinde pek çok fonksiyonu da uygulamanin içine koymus olduk. CepPOS’un bu sekliyle milyonlarca üye isyerinin ihtiyacina cevap olacagina, müsterilerin hayatini kolaylastirirken is süreçlerine de katma deger olusturacagina inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA