Fadiloglu, Sampiyonlari Tebrik Etti

TEKNOFEST Izmir Deneyap Fikir Maratonu çerçevesinde düzenlenen Sürdürülebilir Sehirler Fikir Maratonu Yarismasi’nda ortaokul kategorisinde Türkiye 1.’si olan Bilim Sehitkamil Deneyap ögrencileri Zeynep Çete ile Tugba Altun, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’nu makaminda ziyaret etti. Zeynep Çete ve Tugba Altun, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’na vermis oldugu maddi ve manevi desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Fadiloglu, Sampiyonlari Tebrik Etti
TEKNOFEST Izmir’de, bu yil ilki düzenlenen Sürdürülebilir Sehirler Fikir Maratonu Yarismasi’nda Bilim Sehitkamil ögrencileri önemli bir basariya imza atti. Bilim Sehitkamil Deneyap ögrencilerinden Zeynep Çete ve Tugba Altun, gelistirdikleri “White Karbon Blok” projesiyle bin 100 proje arasinda Türkiye 1.’si olmayi basardilar. Zeynep Çete ve Tugba Altun, danismanlari Yunus Baglan ile birlikte, elde ettikleri basariyi paylasmak ve saglanan imkanlar dolayisiyla tesekkür etmek için Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu’nu makaminda ziyaret etti. Ziyarette Zeynep Çete, yapilan yarismayla ilgili ve gerçeklestirdikleri projeyle ilgili Baskan Fadiloglu’na bilgi verdi. Baskan Ridvan Fadiloglu, ögrencileri basarilarindan ötürü tebrik ederek, kendilerine çesitli hediyeler takdim etti.

"1.’lik, bizi ziyadesiyle gururlandirdi"

Basarili sonuca iliskin degerlendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Ben, öncelikle hocamizin sahsinda ögrencilerimizi yürekten kutluyorum. Sehitkamil Belediyesi olarak göreve geldigimiz andan itibaren aslinda yazilimla ilgili, robotik kodlamayla ilgili çalismalar yapmak istedik. Ancak bu isin sürdürülebilirligini saglar miyiz, saglayamaz miyiz? Bunun kaygisini tasidigimiz için bu projeleri ötelemistik. Ne zaman ki Milli Teknoloji Hamlesi ile TEKNOFEST organizasyonuyla tanisinca, bundan sonraki safhada sag olsunlar verilen desteklerle hocalarimizin destekleriyle deneyap atölyeleri kuruldu, bilim atölyeleri kuruldu ve bugün onun semerelerini görüyoruz. Gerçekte, ülkemizin geleceginde hiçbir kaygimiz olmadan yavrularimiza inaniyoruz, güveniyoruz. Özellikle, 2020 yilinda alinan 1.’lik, 2022 yilinda alinan 1.’lik su, son alinan 1.’lik bizi ziyadesiyle gururlandirdi. Gaziantep üreten bir sehir. Bu üreten sehrin içerisinde bizim çocuklarimizin nitelikli yetismesini istiyoruz. Sinavlar neticesinde su anda 168 ögrencimiz deneyap atölyelerinde egitim aliyorlar. Hedef burada 1.’ligin ötesinde ülkemiz için güzel seyler yapilmasi. Tabii insanin yapmis oldugu projelerin neticesinde derece almasi da gurur verici. Ben hem derslerindeki basarilarindan dolayi hem de deneyap atölyesinde göstermis olduklari basarilarindan dolayi tüm ögrencilerimizi kutluyorum. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

"Projemiz bin 100 basvuru içerisinde 1. seçildi"

Sehitkamil Belediyesinin desteklerini her zaman yanlarinda hissettiklerini ifade eden Zeynep Çete, “TEKNOFEST, gerçekten çok güzel bir ortamdi. Yani ögrencilerin, gençlerin, üniversite, ögrencilerinin kendilerini gelistirmesi için gerçekten çok güzel bir yer. Sürdürülebilir Sehirler yarismasinda ortaokul kategorisinde, arkadasimla birlikte White Karbon Blok projemizi gelistirdik. Sunum asamasinda biraz aksakliklar oldu, ancak hiçbir zaman projemize güvenmekten vazgeçmedik. Burada danismanimiz Yunus Baglan hocamiza çok tesekkür ediyorum. Gelistirmis oldugumuz ‘White Karbon Blok’ projemiz, bin 100 basvuru içerisinde 1. seçildi. Bunun için çok mutluyuz. Bu basarimizi da bugün bizlere her zaman destek veren ve her zaman arkamizda olan Baskanimiz ile paylasmak istedik. Baskanimiza, bizlere vermis oldugu hür türlü destekten dolayi çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Biz projemizden her zaman emindik"

Saglanan destekten ötürü tesekkür eden Tugba Altun, “Biz projemizden her zaman emindik. Sunum asamasinda aksakliklar oldu ama yine de projemize güvenmeye devam ettik. TEKNOFEST gerçekten çok güzel bir yer. Orayi kazanmak bile bizim için çok büyük bir basariydi. 1. oldugumuz için çok mutluyuz. Bugün de bu mutlulugumuzu her zaman bizlerin yaninda olan Baskanimiz ile paylasmak istedik. Baskanimiza bize vermis oldugu desteklerden dolayi çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Bilim Sehitkamil Deneyap Egitmeni ve Danisman Yunus Baglan ise 1.’lik derecesinden dolayi mutlu olduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA