Domateste Güz Hasadi Basladi

Türkiye’nin yas sebze ve meyve üretiminde ilk siralarda yer alan İçel’de açikta yetistirilen iç ve dis piyasanin önemli bir kismini karsilayan domateste güz hasadi basladi. Verimin iyi olmasi çiftçilerin yüzünü güldürürken, fiyatinin da su anda 10-12 TL bandinda gittigi belirtildi.

Domateste Güz Hasadi Basladi
Türkiye’de domates üretiminin en çok yapildigi ilk 5 il içerisinde yer alan İçel’de sezonda yaklasik 1 milyon 200 bin ton ürün aliniyor. İçel genelinde en çok üretim ise Erdemli ilçesinde yapiliyor. Kisin örtü alti yaz ve sonbaharda ise açikta yapilan üretimle ilçede yilda 600 bin tondan fazla domates hasat ediliyor. Güz domatesi olarak bilinen sezonun açiktaki son üretiminin hasadi da sonbaharin girmesiyle birlikte basladi.

Tarlada birinci kalite domates 10-12 TL arasinda alici buluyor. Hasat edilen ürünler ilk önce Istanbul ve Ankara basta olmak üzere birçok büyüksehire gönderiliyor.

Erdemli’nin Karayakup köyündeki tarlasinda domates üretimi yapan Yunus Söner, "Domatesin güz hasadina basladik. Bu sene verim güzel, kaliteli ürünlerimizi yetistirdik. Baslayan sonbahar hasadimiz yaklasik 2,5 ay sürer" dedi.

Üreticilerden Mustafa Yildiz ise, "Güz çesidi domatesimizi 20 Temmuz’da diktik. Emek çektik olacak diye. 70 gün sonra ilk hasada basladik. Fiyatlar da düzeliyor. Domateslerimiz daha çok iç piyasada Iç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde büyüksehirlerin hemen hemen hepsine gidiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA