AB Liderleri Granada'da Toplandi

Avrupa Birligi (AB) devlet ve hükümet baskanlari gayriresmi toplanti için Ispanya’nin Granada kentinde bir araya geldi.

AB Liderleri Granada'da Toplandi
Ispanya’nin ev sahipliginde Granada kentinde dün 44 ülkenin katilimiyla gerçeklestirilen Avrupa Siyasi Toplulugu’nun üçüncü toplantisinin ardindan 27 AB ülkesinin liderleri bugün genis bir gündemle toplandi. AB’nin gelecek yillardaki önceliklerini degerlendirecek olan liderler, görüsmelerde AB’nin bir sonraki stratejik gündeminin ve 5 yillik politika planlamasinin hazirligini yapacak.

AB liderlerinin gündeminde güvenlik, savunma, siber dayaniklilik, enerji, ekonomi, çok taraflilik, küresel ortakliklar, göç ve AB’nin genislemesi gibi konular yer alacak.

AB Konseyi Baskani Charles Michel zirve öncesi yaptigi açiklamada, toplantida AB’nin gelecek için ne istedigi, önceliklerinin ve politikasinin neler olacagi gibi konularin ele alinacagini söyledi.



Aliyev ve Pasinyan görüsmeyi kabul etti

Dün Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz ile verimli bir görüsme gerçeklestirdiklerini ifade eden Michel, Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev ve Pasinyan’in Ekim ayi sonunda Brüksel’de toplanti teklifini kabul ettigini belirtti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasinda ilerleme saglamak için çok fazla çalisacaklarini söyleyen Michel, iki ülke arasinda uzlasmaya varilmasi için AB’nin tüm araçlarini kullanacagini vurguladi.
Kaynak: İHA