Çorum Polisi Suçlulara Göz Açtirmiyor
Çorum’da huzur ve güven ortaminin devaminin saglanmasi maksadiyla gerçeklestirilen huzur operasyonlari araliksiz sürüyor.

Asayis Sube Müdürlügü, TEM Sube Müdürlügü, KOM Sube Müdürlügü, Güvenlik Sube Müdürlügü, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan sok denetimlerde yakalanan suçlular adaletin huzuruna çikarilmaya devam ediyor.
Polis ekipleri tarafindan son bir ayda yapilan denetimlerde 30 bin 844 sahsin GBT kontrolü yapilirken haklarinda çesitli mahkemelerce yakalama karari bulunan 100 sahis yakalanarak adalete teslim edildi.
108 adet silah, 35 kesici alet ele geçirildi
Yapilan çalismalarda ayrica 46’si ruhsatsiz tabanca, 38’i tüfek, 24’ü kuru siki tabanca olmak üzere 108 adet silah, bu silahlara ait 628 adet tabanca fisegi ile 148 adet av fisegi ele geçirildi.
Zehir tacirlerine göz açtirilmiyor
Uyusturucu ile de etkin bir mücadele yürüten Çorum polisi denetimlerde zehir tacirlerine de göz açtirmiyor. Sok uygulamalarda 213 adet sentetik ecza maddesi, 8 adet extacy hap, 6 farkli olayda folyoya sarili bir miktar uyusturucu madde ve 5 farkli olayda folyoya sarili bir miktar metamfetamin ele geçirildi.
140 araç trafikten men edildi
Çorum polisinin yaptigi denetimlerde 23 bin 780 araç kontrol edilerek çesitli suçlardan 970 araca islem yapildi. Islem yapilan araçlara toplamda 9 milyon 627 bin 133 TL idari paraca cezasi uygulandi. 140 araç ise trafikten men edildi. Ayrica egitim faaliyetleri çerçevesinde araç sürücüleri ve yayalarin trafik kurallarina uymalarinin saglanmasi, trafik kurallari konusunda farkindalik olusturmak amaciyla araç sürücüsü ve yolculara yönelik ise denetimler devam ediyor.
