Teknosa E-Ticaret Brüt Islem Hacmini Üçe Katladi

Dijital perakendeci olma yolunda teknoloji odakli bütünsel bir müsteri deneyimi sunan Teknosa, hem magazacilikta hem e-ticarette pek çok yeniligi hayata geçirerek 2023 yilinin 9 ayinda geçen yila göre yüzde 130 büyüme oraniyla 24,9 milyar TL ciroya ulasti. Pazaryeri yatirimiyla e-ticarette büyüme atagina geçen Teknosa, brüt islem hacmini (GMV) üç katindan da fazla artirarak, yaklasik 5 milyar TL’ye çikardi.

Teknosa E-Ticaret Brüt Islem Hacmini Üçe Katladi


Sabanci Holding istiraklerinden Teknosa, müsteri ve dijitallesme odakli yatirimlarinin büyümedeki olumlu etkilerini görmeye devam ediyor. Farkli müsteri deneyimi için çoklu kanal deneyimini artiran Teknosa, 2023 yilinin 9 ayinda da sektörün üzerinde güçlü bir büyüme performansi sergiledi. Türkiye teknoloji perakendeciliginin ve e-ticaretin öncü markalarindan Teknosa, 2023 yilinin 9 ayinda geçen yila göre yüzde 130 büyüyerek, 24 milyar 861 milyon TL ciroya ve 591 milyon TL net kâra ulasti. Türkiye’de sektörünün ilk teknoloji odakli pazaryeri is modelini tüketicilerle bulusturan Teknosa, e-ticaretteki basarili ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle brüt islem hacmini (GMV) yüzde 211 oraninda artirarak, 4 milyar 963 milyon TL’ye tasimayi basardi.

Sirket, ilk iki çeyrekteki güçlü performansini üçüncü çeyrekte de devam ettirerek, geçen yilin ayni dönemine göre cirosunu yüzde 129, e-ticaret brüt islem hacmini de yüzde 197 oraninda artirdi. Teknosa, üçüncü çeyrekte FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) tutarini cirodan da fazla artirarak, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 145 oraninda artisla 950 milyon TL’ye ulastirdi.

“Dijitallesme ve teknoloji alaninda stratejik yatirimlarimizi araliksiz sürdürüyoruz”

2023 yili 9 ay sonuçlarini degerlendiren Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, sürdürülebilir kârli büyüme odagiyla ve çoklu kanal stratejisiyle istikrarli bir basari yakaladiklarini belirterek, sunlari söyledi: “Bu yilin 9 ayinda magazalarda ve e-ticarette gerçeklestirdigimiz atilimlarla geçen yila göre büyüme ivmemizi devam ettirerek 24,9 milyar TL ciroya ve 591 milyon TL net kâra ulastik. E-ticarette de brüt islem hacmimizi (GMV) üç katina çikararak pazarin ve dünya örneklerinin de üzerinde bir büyüme sergilemekten çok mutluluk duyuyorum. Bu basarida emegi geçen tüm ekibimi kutluyorum.

“Yeni konsept magazalar, çoklu kanal ve dijital özelliklerle akilli teknoloji deneyimi sunuyor”

Bu yilin üçüncü çeyreginde dijital kanallarimizla birlikte yeni magaza yatirimlarimizda ve mevcut magazalarimizi dijital konsepte dönüstürme çalismalarimizda hiz kesmedik. Izmir, Mugla ve Eskisehir illerinde yeni magazalarimizi açarken, Bursa, Tokat ve Kahramanmaras’taki magazalarimizi, müsteri memnuniyetini en üst düzeye çikaracak benzersiz müsteri deneyimi sunmak ve teknoloji odakli bütünsel müsteri deneyimine sahip olmak amaciyla dijital konsepte dönüstürme kapsaminda yeniledik. Özel markamiz Preo’da ürün çesitliligini artirmayi sürdürdük. Ayrica deger odakli islerimizde büyümeye devam ederek daha fazla müsteriye ulasmayi basardik. Çevresel etkiyi en aza indirgemek hedefiyle yenilenmis telefon ve bakim onarim hizmetlerimizle müsterilerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu daha da ileriye tasiyarak farklilasan uygulamalarimizla kisisellestirilmis ve katma degerli hizmetler sunmayi hedefliyoruz. 16 yildir devam eden Kadin için Teknoloji projemizin yeni dönem egitimlerini basariyla sürdürüyoruz. Deprem bölgesinde yüz yüze egitimleri de kapsayan projemizde bu yil 4 bin kadina ulasmayi hedefliyoruz. Teknosa olarak yenilikçi uygulamalarimiz ve elde ettigimiz basarilarimizla üçüncü çeyrekte de pek çok önemli ödüle layik görüldük. Fortune ve Capital dergisi en büyük sirket listelerine girme basarisi gösteren sirketimiz, Türkiye’nin ilk 500 bilisim sirketinin seçildigi ‘Bilisim 500’ arastirmasinda ‘Donanim’ kategorisinde birincilik elde etti. Ayrica, benzersiz müsteri deneyimi girisimleri saglayan kurumlarin ödüllendirildigi ‘Türkiye Customer Experience Awards 2023’te ‘Best Digital Tranformation’, ‘Best Use of Technology’ ve ‘Business Change and Transformation’ kategorilerinde altin, ‘Best Innovation in CX’ kategorisinde gümüs ödülün sahibi olduk. En yüksek puan toplayanlarin bulundugu ‘Overall Winner’ kategorisinde de altin ödül kazandik.

“Ülkemizde bizi gururlandiran ödüllerin yani sira küresel ölçekte de çok degerli ‘Ölçekte Basari’ ödülüne layik görüldük”

Teknosa olarak, sadece ülkemizdeki degerlendirmelerde degil dünya genelinde büyük isletmelere pazaryeri altyapisi saglayan Mirakl tarafindan Londra’da düzenlenen Platform Pioneer Summit Dünya Turu Konferansi’nda pazaryeri is modeliyle ‘Ölçekte Basari’ ödülünün de sahibi olduk.

‘En Büyük Armagan: Türkiye Cumhuriyeti’

Ayrica eylül ayinda Cumhuriyetimizin 100. yili kapsaminda, çok özel bir projeyi hayata geçirdigimizi söylemekten ekibim ve sirketimiz adina gurur duyuyorum: ‘En Büyük Armagan: Türkiye Cumhuriyeti.’ Bu proje ile yapay zekâ teknolojisiyle Atatürk’ün sesini gerçege en yakin haliyle üreterek; Ata’mizin kendi sesinden hiç duyulmayan sözlerini seçerek, halkimiza armagan ettik. Cumhuriyet degerlerinin isiginda üretmeye, çevreye, topluma ve insana pozitif etki olusturmak için tüm paydaslarimiz, sektörümüz ve ülkemiz için daha fazla deger olusturmaya kararliyiz ve bu yolda devam edecegiz.”
Kaynak: İHA