Genç Viyadügünde Sona Gelindi

Bingöl Diyarbakir karayolu üzerinde bulunan ve Genç ilçesi Murat nehri üzerine yapilan 620 metre uzunlugundaki viyadükte sona gelindi.

Genç Viyadügünde Sona Gelindi
Bingöl-Diyarbakir karayolu ulasiminin önemli noktalarindan biri olan Genç ilçesi Küpar rampasi, Karayollari 8. Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan viyadük ile sorun olmaktan çikariliyor. Dagin indirilip rampalarin kaldirildigi ve yolun kisaltildigi bölgede insa edilen ve bitme asamasina getirilen viyadügün de kisa sürede hizmete alinmasi bekleniyor. Baglanti yollarinin yapilip önemli oranda asfaltlanmaya hazir hale getirildigi, tas duvar seti çalismalarinin devam ettigi bölgede viyadük de önemli oranda tamamlandi. 620 metre uzunlugunda olan ve 18 metre açiklikli çift tabliyeli viyadük, Genç ilçesi için çevre yolu vazifesi görecek. Özellikle kis aylarinda yogun kar yagisi alan ve yaz aylarinda yüksek tarim ve hayvancilik potansiyelinden dolayi tasit trafigi artan güzergahta önemli bir avantaj saglayacak. Agir tonajli tasit trafigi ve transit tasit trafiginin proje kapsaminda yola alinmasiyla birlikte Genç ilçesinde sehir içi trafiginde de ciddi rahatlama saglayacak. Genç viyadügü ve 1,1 kilometrelik baglanti yolunun tamamlanmasiyla Genç ilçesi merkezine girmeden kesintisiz yol geçisi saglanarak 2,4 kilometrelik kisalma saglanmis olacak.

Yapilan çalismalar ile ilgili sosyal medya hesabindan paylasim yapan Karayollari 8. Bölge Müdürü Yusuf Günes, ’’Çok az kaldi. Viyadük bitti baglanti yollari son asamada. Böyle çok daha Genç’iz” notunu paylasti.
Kaynak: İHA