ETSO'da, 'E-Ticaret' Bilgilendirme Toplantisi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO), Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarindan biri olan Trendyol ile Oda üyelerine yönelik, “E-Ticaret Bulusmalari” adi altinda ortak bilgilendirme toplantisi düzenledi.

ETSO'da, 'E-Ticaret' Bilgilendirme Toplantisi
ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Çetinkaya, Meclis Üyeleri, TOBB Il Genç Girisimciler Kurulu Baskani Ismail Suci, TOBB Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Kübra Aliogullari, Trendyol Türkiye Satis ve Is Gelistirme Direktörü Özkan Çokaygil, Kamu Politikalari Müdürü Batuhan Demir, Satis ve Is Gelistirme Iç Anadolu Bölge Müdürü Ismail Tirman ile ETSO üyesi firmalarin temsilcileri katildi.

Toplantida konusan Çokaygil, Almanya, Azerbaycan ve Körfez ülkelerindeki faaliyetleri ile Türkiye’nin ihracat potansiyelini artirdiklarini belirterek, mikro ihracat ile tüm saticilarini ayni zamanda ihracatçi haline getirmeyi hedefleyen Trendyol’un, 2022 yili basindan bu yana 51 binden fazla saticisinin ihracat yapmasina aracilik ettigini söyledi.



Bu sürede 42 bin saticiya ise ilk kez ihracat yapmasini sagladiklarini kaydeden Özkan Çokaygil sunlari söyledi: “Saticilar 2 yillik süreçte yurt disina 37 milyonu askin ürün satti. Mikro ihracat ile yurt disina satis yapmak isteyen saticilarinin, ‘satici paneli’ üzerinde mikro ihracata izin vermesi ve faturalarini mikro ihracata uygun kesmesi yeterli oluyor. Daha önce hiç ihracat yapmayan firmalarin mikro ihracat yapabilmesi için tek seferlik gümrük kaydi yapma zorunluluklari bulunurken, saticilari için bu süreci de üstleniyor. Mikro ihracata izin veren saticilarinin vergi kimlik numaralarini Ticaret Bakanligi’nin gümrük sistemine yükleyerek, zaman tasarrufu yapmalarini sagliyor”

Toplantida, e-ticaretin Erzurum’daki firmalara saglayacagi katma degere vurgu yapan Çokaygil, Trendyol üzerinden yapacaklari mikro ihracat ile cirolarini rahatlikla artirabileceklerini dile getirdi.

“E-Ticaret Bulusmalari” bilgilendirme toplantisi için ETSO’ya gelen Trendyol yetkilileri, Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin’i da ziyaret ederek, düzenlenen toplanti ve firmalara yönelik çalismalari hakkinda bilgi verdiler.
Kaynak: İHA