ESO 55 Yasini Kutluyor

Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) Baskani Celalettin Kesikbas, Eskisehir Sanayi Odasi’nin 55. kurulus yil dönümünde, ilk kurulustaki heyecanla, çagin ötesine bakarak enerjilerini ve mesailerini üyelerinin gelisimi için harcadiklarinin altini çizdi.

ESO 55 Yasini Kutluyor
Cumhuriyetin 100. Yilinda Eskisehir Sanayi Odasi’nin da 55. kurulus yil dönümünü kutlamaktan dolayi mutlu ve gururlu olduklarini ifade eden Kesikbas, Eskisehir’in ihracat ve istihdami artirmak, mesleki egitim ile birçok insani meslek sahibi yapmak için var gücüyle çalistiklarini vurguladi. Açiklamasinda, Eskisehir’in sanayilesme tarihinde birçok mihenk tasi bulundugunu ifade eden ESO Baskani Kesikbas, “Bu mihenk taslarinin en önemlilerinden birin de hiç süphesiz Eskisehir Sanayi Odasi’nin 1 Kasim 1968 tarihinde, ilde sanayilesmeye hiz kazandirmak ve sanayicilerin sorunlariyla daha yakindan ilgilenmek üzere bagimsiz bir Oda olarak faaliyetlerine baslamasidir. Kuruldugu ilk günden bugüne kadar Eskisehir Sanayi Odasi, bölge sanayicisinin ve tüm çalisanlarimizin sorunlarini kamuoyunda dile getirerek çözüm önerileri sunmaktadir. Topluma dönük bir sanayi odasi misyonuyla çalisan ESO, hayata geçirdigi projelerle her zaman ülkemizin öncü odalarindan biridir” dedi.



Söz sahibi bir kurum

Eskisehir Sanayi Odasi’nin sanayilesmenin ülke için önemini her daim önde tuttugunu ve kalkinmanin tek yolu olarak gördügünü belirten Kesikbas, “Odamiz bu yolda ülke kalkinmasini ilgilendiren meselelere, yasalarin kendine vermis oldugu yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, ciddiyetle egilmeyi görev olarak benimsemektedir. Bu anlayis, Odamizi meslek kuruluslari arasinda hak ettigi seviyeye ulastirmis ve söz sahibi yapmistir” yorumunda bulundu.

Eskisehir Sanayi Odasi’nin 55. kurulus yil dönümünde bu günlere ulasmada büyük emekleri olan sanayicilere de cani gönülden tesekkür etmek gerektigini bildiren ESO Baskani Kesikbas, “Devraldigimiz bu bayragi daha ileriye tasimak zorundayiz. Yeni projelerimizle sehrimiz ve ülkemizin gelisimine katki saglamaya, küresel dünyada ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye devam edecegiz. Bugüne kadar emegi geçen bütün baskanlarimiza, bütün Meclis Üyesi arkadaslarima, bütün sanayicilerimize ve Eskisehir’i marka sehir haline getiren sanayicilerimize, kiymetli çalisanlarimiza tesekkür eder sükranlarimi sunarim.’’ diye belirtti.

Kaynak: İHA