Buca Gediz'deki Kurslar 7'Den 70'E Ilgi Görüyor

Toplumsal firsat esitligi saglamak için çalismalar yürüten Buca Belediyesinin, Gediz Etüt Merkezinde Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü ile ortaklasa açtigi hobi, sanat ve meslek edindirme kurslari büyük ilgi görüyor. 7’den 70’e herkese hitap eden kurslara katilanlar, yeni beceriler kazanma firsati buluyor.

Buca Gediz'deki Kurslar 7'Den 70'E Ilgi Görüyor
Buca Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitimi Merkezi is birligi ile hayata geçirilen kurslar, kentin egitim ve sosyal hayatina katki sunmaya devam ediyor. Ilçenin dezavantajli mahallelerinden Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan ve açilisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu tarafindan gerçeklestirilen Gediz Etüt Merkezinde açilan; hobi, sanat ve meslek edindirme kurslari da Bucalilarin yeteneklerini ortaya çikartiyor.

Tamami ücretsiz verilen kurslar çerçevesinde, çocuklar için; dijital okur yazarlik, bilgisayar, satranç, gitar, keman, tiyatro- drama, resim, baglama, zeka oyunlari ve satranç dersleri yer aliyor. Yetiskinler için de; bilgisayar, dijital okur yazarlik, bilgisayar isletmenligi, okuma- yazma, baglama ve gitar dersleri veriliyor.

Kursiyerler, merkezde açilan kurslarin kendilerine büyük katki sagladigini ifade ederken, bilgisayar kursunun en azimli ögrencisi 63 yasindaki Mahmut Ince, söyle dedi:

“Bana sorarsaniz her insan bu kurslara katilmali; çünkü artik tüm hayatimiz teknoloji üzerine kurulu. Kendimde bir eksiklik hissediyordum. Sag olsunlar böyle bir kurs açtilar. Baglama kursu için gelmistim buraya. Geldigimde hocam bana bilgisayar kursundan bahsetti. Ilk geldigimde baktim, hocamiz çok güzel anlatiyor, ben de anliyorum. ‘Ben bu isi becerebilirim’ diye düsündüm. Insanlarimiz bilinçsiz. Bence daha çok katilim olmali; çünkü Buca Belediyesi taleplere cevap veriyor, kurslar açiyor. Burada emek veren herkese çok tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA