Buca'da 100. Yila Yakisir Kutlama
Buca Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde rap müzigin önemli ismi Ceza’yi agirladi. Binlerce Izmirlinin katildigi konserde, Cumhuriyet coskusu alana sigmadi.

Ünlü sanatçi Ceza konseri öncesinde konusan Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, "Haykirmak istiyorum sevgili gençler; simdi de Buca’dan tüm Türkiye’ye. ’Efendiler! Yarin Cumhuriyeti ilan edecegiz.’ Mustafa Kemal Pasa’nin Türk milletinin kaderini degistiren bu cümleyi kurmasi elbette hiç kolay olmadi. Parçalanmis ve yokluk içindeki bir imparatorluktan, tüm dünyanin saygi duydugu bir devlet olusturmak için büyük bedeller ödendi. Düsünün ki, Anadolu topraklari; emperyal güçler arasinda paylasilmis, ordusu dagitilmis, halki bitap düsmüs, dört bir yaninda adeta yangin olan bir ülke. Unutmayin gençler unutmayin, her karanlik gecenin bir sabahi, her kisin bahari vardir" diye konustu.
28 Ekim 1923 gecesine deginen Baskan Kiliç, “O gece, Ismet Inönü ve Mustafa Kemal sabaha kadar meclise sunulacak taslak üzerinde çalisti. Iste o gece, Türkiye’nin kaderi ve yönetim biçimi sekillendi. Atatürk, metnin ilk maddesine sunu yazdi; ‘Türkiye Devletinin hükümet sekli Cumhuriyettir.’ Bu hayati ifadeyi anayasaya yazdirmak büyük bir askeri ve siyasi dehanin ürünüdür. Cumhuriyetimizin 100. yilini yürekten kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaslarina bize böyle güzel bir memleket biraktiklari için minnet duyuyorum. Yasasin Cumhuriyet” dedi.
Daha sonra ünlü rap müzik sanatçisi Ceza sahne aldi. Baskan Erhan Kiliç, bu özel gecenin hatirasi olarak sanatçi Ceza’ya Türk bayragi hediye etti. Konser alanini dolduran binlerce Izmirli de, Ceza’nin sarkilarina eslik ederek unutulmaz saatler yasadi.
