Kestane Için Pazarda Borsa Kurdular
Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen vatandaslar haftanin Çarsamba günü Alapli’da kurulan pazarda ’Alapli kuzusu’ olarak bilinen kestanenin ünü yurt geneline yayildi.

Sadece Çarsamba günleri kurulan kestane pazarinin organizasyonunda yer alan Emin Alan, pazarin ilçe ekonomisine çok büyük katkisi oldugunun altini çizdi. Türkiye’nin her bölgesinden Alapli’ya kestane almak için geldiklerini söyleyen Alan, halk arasinda ’katil ari’ olarak bilinen gal arisinin da kestane üretimine ciddi oranlarda zara verdigini ifade etti.
Pazarda fiyatlar ise 130-200 lira arasinda yer aldi.
Alapli kestanesinin zarinin ince oldugunu belirten saticilar, Bursa ve Izmir bölge ürünlerden daha çok tercih edildigini söylediler. Istanbul’dan Alapli’ya kestane almaya gelen Salih Lafci, “Burada dogal bir pazar olusmus. Alapli, Türkiye’nin ’kestane borsasi’ haline gelmis. Alapli Kestanesi de çok kaliteli. Kuzu kestane erken basladigi için kebap yapan müsteriler ilk önce burayi tercih eder. Türkiye’nin her yerine buradan kestane gönderiyoruz. Hatta yurtdisina da buradan kestane gönderiyoruz" ifadelerinde bulundu.
Pazara Kars ve Çankiri’dan geldiklerini söyleyen tedarikçileri ise “Alapli Kuzu Kestanesi olarak yerel yönetimlerden destek bekliyoruz. Türkiye’nin her yerinden insan var burada hepsi bizim gibi mal almak için geliyorlar. Ancak yerel yöneticilerin ekonomik canliligin yogun oldugu bu pazarin iyilestirilmesi için çalisma yapmalari gerekir" degerlendirmesinde bulundular.
