Tosya Belediye Baskani Kavakligil Açiklamasi 'Tosya'dan En Büyük Afetlerden Bir Tanesini Yasiyoruz'

Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yaglica köyünde çikan ve ilk tespitlere göre 20 evin alevlere teslim oldugu yangina ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, Tosya’nin tarihinin en büyük afetlerden birini yasadigina dikkat çekerek, yanginin daha fazla eve siçramamasi için ekiplerin müdahalesinin devam ettigini söyledi.

Tosya Belediye Baskani Kavakligil Açiklamasi 'Tosya'dan En Büyük Afetlerden Bir Tanesini Yasiyoruz'
Olay, saat 15.00 siralarinda Tosya ilçesi Tagcilar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilk olarak elektrik direginde baslayan ve bitisigindeki ahsap eve siçrayan yangin rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyüdü. Mutfak tüplerinden adeta bomba gibi patladigi yanginda alevler 20 evi sardi.

Yangini gören vatandaslarin ihbari üzerine köye çok sayida itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Yangin söndürme çalismalarin ayrica Orman Bölge Müdürlügü’ne ait yangin söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Müdahalenin sürdügü yanginda 20 ev yanarak kullanilmaz hale geldi.

Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, bölgeye giderek çalismalar hakkinda ekiplerden bilgi aldi. Yanginla ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Kavakligil, “Bugün saat 15.30 civarinda yagcilar köyümüzden bir yangin ihbari aldik. Tosya Belediyemize ait itfaiye ekiplerimiz ile birlikte yangina hizlica müdahale ettik. Orman Bölge Müdürlügü ekiplerimiz de yangina müdahale çalismalarimiza destek verdi. Çankiri, Çorum itfaiyeleri basta olmak üzere Iskilip, Ilgaz, Osmancik ve Kargi itfaiyelerinin de destekleriyle birlikte yangina müdahale çalismalarimiz devam ediyor. Tam tespit edemedik ama ilk bilgilere göre 20 evimiz kullanilamaz hale geldi. Can kaybinin olmamasi sevindirici ama çok sayida hayvan telefinin oldugunu biliyoruz. Orman Genel Müdürlügümüz tarafindan bölgeye 2 adet yangin söndürme helikopteri sevk edildi. Onlar da yangina hizlica müdahale etmeye basladilar. Tosya’dan en büyük afetlerden bir tanesini yasiyoruz. Can kaybinin olmamasi en büyük tesellimiz. Insallah daha fazla eve siçramadan yangini söndürme islemlerini gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Rabbim daha beterinden korusun insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA