Sinop'ta Minare Yerine Yerlestirildi

Sinop sahilinde Meydan Projesi kapsaminda yapilan caminin minaresi, yerine yerlestirildi.

Sinop'ta Minare Yerine Yerlestirildi
Sinop Asiklar Caddesi’nde yapilan caminin minaresi tartismalara neden olmus, çevre sakinleri, "Bu minare proje de yok" diyerek karsi çikmisti. Yaklasik 2 aydir yerlestirilmeyi bekleyen minare bugün yerine konuldu.

Minareyi yerlestiren firmanin sahibi Salih Karadag yaptigi açiklamada, “Sinop’a 2. gelisimiz, ilk gelisimiz çok hüzünlü oldu. Biraz bizi üzdü. Biz 15 gün önce Bulgaristan’da minare taktik. Bulgaristan’da minare taktigimiz köyde 300 kisi sabah 08.00’de bizimle basliyor, aksam 20.00’ye kadar bizimle devam ediyorlardi. Üst düzeyde bir yaklasim vardi. Yalniz Sinop gibi güzel bir sehrimizde bizim burada minareyi protesto edip taktirmayan bir arkadasimiz vardi. Yasal prosedür ne gerektiriyor ona göre hareket etmek gerekiyordu. Kaba kuvvet bizim isimiz olmadigi için bekledik. Baska boyutta bizi çok üzdüler. Böyle bir eserin Türkiye’de ve dünyanin her yerinde biz monte etmemize ragmen Sinop’ta bu tür bir seyin olmus olmasindan sahsen üzgünlük duyuyoruz. Sinop’a hayirli ugurlu olsun diyelim. Dünyada ilk defa uygulanan beton görünümlü fiber minare sehrinize bu bölgede ilk defa yapilan bir yapi oldugu için Allah cemaatini bol eylesin” dedi.

Caminin yapildigi bölgede çay bahçesi isleten Kader Altunel, müsterilerinin namaz kilmak için yer bulamadiklarini anlatarak, “Hayirli ugurlu olsun. Çok sevindim. Ben çay bahçesi isletmecisiyim. Müsterilerden çok kisi geliyordu namaz kilmak için maalesef yerimiz yoktu. Içeride elimden geldigince yardimci olmaya çalisiyordum” diye konustu.

Minarenin yerine konuldugunu gören vatandaslar da büyük bir sevinç yasadi. Vatandaslar, “Yaptiranlara ve destek olanlara tesekkür ediyoruz. Minarenin bu zamana kadar yapilmamis olmasi Sinop için bir ayipti, simdi tamamlandi, çok güzel oldu. Sinop’umuza hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA