Sahibi, Yanindan Ayirmadigi Ati Için Özel Karavan Yapti

Sultanbeyli’de yüksek mimar, is adami Yusuf Demir, Karam isimli atini yanindan ayirmadigi için onun için özel bir karavan yapti. Atli karavan vatandaslar tarafinda yogun ilgi gördü.

Sahibi, Yanindan Ayirmadigi Ati Için Özel Karavan Yapti


Yüksek mimar, is adami Yusuf Demir, Tiny Houselardan ilham alarak yeni bir proje gelistirdi. Is adami atini da tatil için gittigi yerlere götürmek için özel bir karavan tasarladi. Demir, tasarladigi karavan ile atini rahatça seyahat edebilir duruma getirdi. Demir kendi tasarimi olan rahat bir karavan insa etti ve içini atinin ihtiyaçlarina uygun sekilde düzenledi.

Karavan, atin rahatligi ve güvenligi gözetilerek tasarlandi. Pendik Aslan Bey Çiftligi’nde sergilenen karavan ziyaretçiler tarafindan yogun ilgi gördü. Vatandaslar karavani inceleyerek fotograf çektirdi.

Atli karavani ilk kez gördügünü söyleyen Ömer Faruk Türetken, “Hem evimle konaklayabilecegim bir alan, ama ayni zamanda benim duygularima hitap edebilecegim, özgürlügümü ortaya koyabilecegim bir güzellik var. Su güzellikle kim ayni evi paylasmak istemez? Hem evimin yaninda, hem benimle birlikte hem sevgisini paylasabilecegim, ama ayni zamanda gittigim her yere onu da götürebilecegim bir sistem kurmuslar” dedi.



Çiftlige ziyarete gelen Songül Açikgöz, “Güzel buldum. Habersizce geldik biz buraya. Çiftlige gelmistik. Ama çok güzel, keyifli vakit geçirdik hep birlikte” seklinde konustu.



Karavani tasarlayan Yusuf Demir, “Bana her seyi kaybettiren ama sonunda her seyi fazlasiyla kazandiran bir canli, bir dost, cesareti, tutkuyu ve kararliligi ögrendigim rehberim, yol arkadasim ve hayat arkadasim. Ve sonunda da bunu Tiny House yaptigim ürünlerin içerisinde neden yer almasin diye, buna da bir ev yapmis oldum. Bu evde bugün buradaki misafirlere tanitmis olacagiz. Bu duygularla, tanitimdan sonra da atimla ve evimle ve arabamla dünyanin gitmek istedigim ve gidemedigim yerlere, özellikle Orta Dogu’da ve Kuzey Afrika’daki bölgelere gidebilecek bir yolculuga Insallah çikacagiz. Esimle, çocuklarimla beraber. Bunun için ben en basta bir baraka yapmistim. Tabii ki eski insaat malzemeleriyle. Ama kenarinda sular akiyordu. Her su aktiginda merak ediyordum. Acaba islaniyor mu diye. O yüzden gece 3’te bile giderdim. Böylelikle ne oldu? Esimden zamanimi çaldirdi bana. Ailemden zamanimi çaldirdi. Islerimden beni çok öteledi vesaire. Ama hiçbir zaman caymadim. Hiçbir zaman vazgeçmedim. O da bir canli dedim. Herkesin nasil bir kedisi, köpegi varsa eger ben de bunu kendime bir yol arkadasi olarak edindim. Ve atli karavan olarak bunu su anda Türkiye’de, açikçasi dünyada diyelim, hiçbir yerde bunu göremezsiniz. Ben Tiny House üreticisiyim. Fakat Tiny House ile de bu tarz ürünleri, bu tarz sekilleri yapabilmek için çok ciddi derecede bir atip çalismasi yapmasi gerekir. Gerek ölçü anlaminda, gerek statik anlamda. Atin da yükünü hesaba katarak diger içerideki yeri alacak ekipmanlari da göz önünde bulundurdugumuzda. Bunun bir sistematik olarak yolda tekerlekli bir araç tarafindan çekilebilir. Ve bununla yine ayni sekilde altinda tekerlekli olabilecek bir sistemi yapmak zorundasiniz. Ama bundaki tutku ve kararlilik ve inat bana da yansidigi için gittim bunun bile ayri yatan çalismasini yaptim. Ve bunu yanima almak için verdigim bu mücadelede sonunda bunu basardim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA