Küçükköy Yüzme Havuzu Ve Fitness Merkezi Hizmete Açildi

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Gaziosmanpasa’da yapimi tamamlanan Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi’nin açilisini yapti. Açilista Bakan Bak ve Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta sporcularla ve genç sporcular birlikte yaptigi basketbol maçi renkli görüntüler olusturdu.

Küçükköy Yüzme Havuzu Ve Fitness Merkezi Hizmete Açildi
Gaziosmanpasa’da yapimi tamamlanan Küçükköy Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi’nin açilisi yapildi. Açilis törenine Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Ilçe Kaymakami Iskender Yönden, Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, ilçede faaliyet gösteren amatör kulüplerinin yöneticileri, sporculari ve vatandaslar katildi.

Bakan Osman Askin Bak, törende yaptigi konusmada, tüm imkanlarla Türk gençliginin hizmetinde olduklarini belirterek, "Sayin Belediye Baskanimiza ilçemize kazandirdigi tesisler için tesekkür ediyoruz. Bakanlik olarak havuzlarin sayisinin arttirilmasinda biz de çok büyük çaba sarf ediyoruz. Yüzme bilmeyen kalmasin kampanyasi çerçevesinde yaklasik 7,5 milyon çocugumuza açilan havuzlarda yüzme ögreterek onlara katkisi olacak önemli bir seyi ögretmis olduk. Türkiye’nin dört bir yaninda onlarca tesis yapiyoruz. Sporun içinden gelen Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyoruz. Onun önderliginde Türk gençligi önemli tesisler kazaniyor. Türkiye, dünyanin en genç tesislerine ve stadyumlarina sahip. Bunlarin sonunda Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Sampiyonasi’ni Italya’yla birlikte organize edecek. Bu statlar sayesinde organizasyon Italya ve Türkiye’ye verildi.

A Milli Futbol Takimimiz, Letonya’yi ve Hirvatistan’i yenerek Avrupa Sampiyonasi’na gitmeyi garantiledi. Onlari da tebrik ediyoruz. Ülke olarak gurur duyduk" ifadelerini kullandi.

"Çocuklarimizi tehdit eden uyusturucudan uzak tutmak için tesisler emrinizde"

Uyusturucunun gençler için büyük bir tehdit olduguna dikkati çeken Bak, çocuklarin kötü aliskanliklardan uzak tutulmasi için ailelere çagrida bulunarak, sunlari kaydetti: "Çocuklarimizin yüzme bilmesi çok önemli. Çocuklarinizin elinden tutup bu tesislere getirin, yüzme ögrensinler. Basketbol, futbol oynasinlar ama uyusturucudan onlari uzak tutmak lazim. Bu tesislerde yüzme ögrenen çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzak tutuyoruz. Çocuklarimizi tehdit eden uyusturucudan uzak tutmak için tesisler emrinizde. Lütfen çocuklarinizi bu tesislere getirin."

"Bu tesis, Gaziosmanpasa gençlerine ve halkina hayirli olsun"

Türkiye’de bir spor devrimi gerçeklestigini ifade eden Bakan Bak, "Su anda hangi organizasyonu verseler hemen yapabilecek kapasiteye sahibiz. Cumhurbaskanimiz, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani seçildiginde bize verdigi talimat dogrultusunda, amatör kulüplere malzeme dagitmaya ve tesisler yapmaya basladik. Cumhurbaskanimiz hala o süreci devam ettiriyor. Her tarafa tesis yapmaya devam ediyoruz. Bu gençligin spora ihtiyaci var. Gençlik merkezlerinde kültürünü gelistirmesi gerekiyor. Bu tesis, Gaziosmanpasa gençlerine ve halkina hayirli olsun" dedi.



"Üçüncü yüzme havuzumuzu da önümüzdeki yil açmak için gayretle, umutla çalisiyoruz"

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ise sunlari ifade etti: "Sevinçli, mutlu ve gururluyuz. Ikinci yüzme havuzumuzu hizmete açiyoruz. Diger yandan üzgünüz, Gazze’deki olaylardan dolayi kalbimiz sizliyor. 2014’ten önce bu hizmetlerin hiçbiri yoktu. Gaziosmanpasa’da bir tane tesis, bir tane spor salonu yoktu. Gençlerimizi gelecege tasiyacak tesisimiz yoktu. 10 yilda Gaziosmanpasa’da binlerce eser insa ettik. Üçüncü yüzme havuzunu da önümüzdeki yil açmak için gayretle, umutla çalisiyoruz. Tesisleri yapmak bizim, kullanmak sizin göreviniz. Bu tesislerin içi bos kalinca bir anlam ifade etmiyor. Gaziosmanpasa’da yasayan herkes bir sporla ilgilensin istiyoruz. Her bir vatandasimizin, hangi yasta olursa olsun bir sporla ilgilenmesi bizim için yeterli. Toplumsal dayanisma ve spor kültürü olusursa o toplumda baris olusur, insanlar birbirleriyle kaynasir. Sporu ve sporculari seviyor, her türlü destegi vermeye devam ediyoruz. Her türlü spora, her türlü mekani olusturmaya devam edecegiz."

Konusmalarin ardindan ilçe müftüsünün ettigi dua sonrasi açilis kurdelesi kesilerek tesisin açilisi yapildi. Ardindan Bakan ve beraberindeki heyet tesisi ve içerideki sporculari ziyaret etti. Tesis ziyaretinden sonra ayni alanda insa edilen basketbol sahasinda, basketbolcu gençlerle tek pota maç yaptilar. Çok güzel anlara sahne olan basketbol maçinda Bakan Bak, Kaymakam Iskender Yönden, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Ilçe Baskani Fatih Aydemir ve genç sporcular birlikte mücadele ettiler.

Organizasyonda ayrica Gaziosmanpasa’da yer alan amatör kulüplere 3 milyon liralik ayni ve nakdi destek töreni de gerçeklestirildi ve kulüp yöneticilerine plaket verildi.

Kaynak: İHA