Kanal Inegöl'e Görkemli Açilis

Inegöl Belediyesi’nin Mesudiye Mahallesinde Bedre Su deresi üzerinde hayata geçirdigi Kanal Inegöl projesi, açildi. 850 metre uzunlugundaki kanal boyunu yeni bir yasam alanina çeviren proje, Mesudiye Mahallesinin de çehresini degistirdi. Sehrin yeni çekim noktasi, ilk günden yüzlerce vatandasi agirladi.

Kanal Inegöl'e Görkemli Açilis
Inegöl Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan ve Mesudiye Mahallesinde adeta bölgenin çehresini degistiren Kanal Inegöl projesi tamamlandi. 850 metre uzunlugunda derenin her iki yakasini da kapsayacak sekilde yapilan uygulamayla Bedre Su Deresi yeni bir görünüme kavusurken, kanal boyu 7’den 77’ye her yastan bireyin zaman geçirebilecegi bir sosyal donati alanina dönüstü. 37 bin m2 alan üzerinde projelendirilen Kanal Inegöl, ayni zamanda 630 yeni agacin toprakla bulustugu, 18 bin 280 adet süs bitkisi ve çali bitkisinin yer aldigi bir oksijen deposuna dönüstü.

Bursa ve Inegöl protokolünden yogun ilgi

Inegöl’ün yeni çekim merkezi Kanal Inegöl, bugün düzenlenen coskulu törenle açildi. Henüz ilk günden yüzlerce misafiri agirlayan Kanal Inegöl’ün açilis törenine Inegöl ve Bursa protokolün yogun ilgi gösterdi. Inegöl Kaymakami Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ayhan Salman ile Refik Özen, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, AK Parti Inegöl Ilçe Baskani Mustafa Durmus, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayida davetli ile vatandaslarin katildigi Kanal Inegöl açilis töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Ardindan Kuran-i Kerim tilavetleriyle devam eden programda, Tarihi Inegöl Mehteri de mini bir konser verdi.

Buruk bir sevinç yasiyoruz

Konser sonrasi tören konusmalarla devam etti. Ilk olarak kürsüye Kanal Inegöl projesini sehre kazandiran Inegöl Belediye Baskani Alper Taban çikti. Sehre bir deger kazandirdiklari için mutlu olduklarini ifade eden ancak Filistin’de yasanan insanlik drami nedeniyle buruk bir sevinç yasadiklarini kaydeden Baskan Alper Taban, “Burada olan herkese tesekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok heyecanliyiz. Ancak bir yandan da içimiz buruk. Filistin ve Gazze’de yasananlar hepimizi derinden üzüyor. Ben tüm sehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yapanlari lanetliyorum” dedi.

630 agaç, sosyal donati alanlari, spor alanlari, kitaphane ve oyun alanlariyla donatildi

“Mesudiye Mahallemiz gelismekte olan bir mahalle” sözleriyle konusmasini sürdüren Baskan Taban, söyle devam etti: “Mesudiye mevcut yerlesim yerinin disinda gibi gözükse de bu dönem içerisinde yaptigimiz çalismalarla çok daha güzel bir hale bürünmeye basladi.

Burada 7’den 77’ye her vatandasimizin gelip vakit geçirecegi örnek bir proje yapmis olduk. Bu kanal, sehir içinde kalan kismi 850 metre uzunlugunda. Bu alanda basta DSI ile yaptigimiz görüsmeler neticesinde kanal islahini gerçeklestirdik. 37 bin m2 alan üzerinde; yesil alanlar, 1500 metre bisiklet yolu ve yaya yolu, 4 ayri noktada farkli oyun gruplarindan olusan çocuk oyun alanlari, Nöbetçi Kitaphane, zipline alani, 2 ayri noktada fitness alanlari, 2 ayri noktada antrenman alanlari, 2 ayri noktada basketbol sahalari, voleybol sahasi ve 53 araçlik otopark alani bulunuyor. Yine burada proje içerisinde 630 adet yeni agaç ekimi yapildi ve 18 bin 280 adet süs ve çali grubu bitkileri dikimi yapildi.”

30 milyon liralik yatirim

“30 milyon TL gibi bir bütçeyle bu proje yapildi. Büyüksehir Belediyemizin de katkilari oldu. Büyüksehir Belediye Baskanimiza da tesekkür ediyorum.”

Yaptik, vatandaslarimiza emanet ediyoruz

“Kanal Inegöl projesine basladigimiz ilk günden itibaren sürekli geldik, heyecanla bekledik bu projeyi. Vatandaslarimiz da ayni heyecanla bekledi. Ancak burayi yapmaktan daha zoru yasatmak Ben bu alani vatandaslarimiza hediye ediyorum. Buraya sadece Mesudiye degil, tüm mahallelerimizden vatandaslarimiz gelecekler. Biz bu güzel eserin korunmasi noktasinda da vatandaslarimizdan ciddi anlamda katki ve destek bekliyoruz. Kanal Inegöl’ün Mesudiye Mahallemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum.”

Bursa’nin her kösesinde projeler yükseliyor

Alper Taban’in ardindan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas kürsüye çikti. Biz burada daha yeni bir proje yapar miyiz diye düsünürken, Filistin’de zulüm altinda olan masum insanlar oldugunu belirten Baskan Aktas; hangi dinde, hangi millette olursa olsun masun insanlara, camiye, kiliseye, hastaneye bomba atmanin bir vahset oldugunu kaydederek; “Israil bir katildir, yaptigi da katliamdir” dedi.

Yapilan Kanal Inegöl projesi için de Inegöl Belediye Baskani Alper Taban’a tesekkür eden Aktas, “Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum. Burada hayirli bir projeyle ilgili bir arya geldik. Bursa’nin her kösesinde yeni yeni projeler var. Deprem oldu, pandemi sürecindeyiz belediyemizin geliri düstü gibi bir anlayisin arkasina siginmiyoruz. Bütün ilçelerimizde projeler var. Kimini biz yapiyoruz, kimini destekliyoruz. Bu projenin de bütçesinin yüzde 35’ini biz karsiladik. Güzel bir proje. Ancak yapmak bir boyutu. Asil mesele yasatmak. Bunlar sizin vergilerinizle yapilan çalismalar. Ne kadar sahip çikarsak o kadar uzun süre yasatiriz” diye konustu.

Sehirlerimizi abat etmek için çalisiyoruz

Sehirleri abat etmek için çalistiklarini kaydeden Aktas, “Inegöl’de 1 milyari askin altyapiyla ilgili çalisma yapiyoruz. Özellikle su an Alanyurt’ta sikinti var. Altyapiya milyarlar gömüyoruz. Bunlar 50-60 yillik çalismalar. Yapilan çalismalar gerçekten büyük çalismalar. Dokunmadigimiz hiçbir sey yok. Bir yandan Cumhurbaskanimiz ve yöneticilerimiz devletimiz için mücadele ederken bir yandan Belediye Baskanlarimiz ve Milletvekillerimizle sehitlerimizi abat etmek için çalisiyoruz. Bir tane niyetimiz var, dünyada bizim kadar gelecegi için çalisan bir millet yoktur. Dolayisiyla bizim bu güzel hasletlerimizi, birlik beraberligimizi devam ettirmemiz lazim” ifadelerinde bulundu.

Inegöl Türkiye’nin yüz aki

Selamlama konusmasi yapan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise “Haftanin ilk günü böyle güzel bir günde, güzel bir açilista bir araya getiren, bu güzel eseri hayata geçiren Belediye Baskanimiz Alper Taban ve ekibine tesekkür ediyorum. Inegöl üretkenligiyle, sanayisi ve istihdamiyla sadece Bursa’mizin degil, Türkiye’nin yüz aki” dedi.

“Derdimiz yasadigimiz sehirlere hizmet etmek”

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman da Baskan Aktas ve Taban’a tesekkürlerini sunarak; “Ben Inegöl ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskanlarimiza yaptiklari hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum. Bizlerin hedefi, derdi yasadigimiz sehirlere, ülkeye hizmet etmek. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti teskilatlarimiz gelen yerel seçimleri de geçirecektir. Ben kanal projesinin de Inegöl’ümüz için çok önemli oldugunu düsünüyorum. Baskanlarimizla birlikte güzel hizmetler yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Son olarak kürsüye çikarak konusma yapan Kaymakam Eren Arslan da güzel bir hizmeti açmak için bir arada olduklarini kaydederek “Bu güzel eserleri ilçemize kazandiran Belediye Baskanlarimiza, ekiplerine tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalar sonrasi Kanal Inegöl’ün açilis kurdelesi kesildi. Ardindan alani gezen protokol üyeleri, vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA