Didim'de 'Ekmek' Denetimi

Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, ilçedeki ekmek üretim ve unlu mamül isletmelerinde denetim gerçeklestirdi.

Didim'de 'Ekmek' Denetimi


Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli’nin, ülke genelindeki lokanta, restoran, kafeterya ve otel gibi toplu tüketim yerlerinde yapilan denetimlerin siklastirilmasi talimatinin ardindan Aydin’in Didim ilçesinde hafta sonu mesaisi yogun geçti. Bakanlik talimati üzerine harekete geçen ve denetimlerine araliksiz devam eden Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ise ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek üretim ve unlu mamül isletmelerinde denetim gerçeklestirdi. Sahaya inen kontrol görevlileri, isletmelerde asgari, teknik, hijyenik ve muhafaza sartlarina uyulup uyulmadigini denetledi.

Konu ile ilgili Didim Ilçe Tarim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Bakanligimiz tarafindan yürütülen rutin denetimlere ilave olarak, Gida isletmelerinin mevzuatimizca belirlenen teknik ve hijyenik gereklilikleri ve Kanun tarafindan tanimlanan isletmeci sorumluluklarina uygunluklarinin dogrulanmasi amaciyla baslatilan es zamanli denetimler kapsaminda ekmek üretim ve unlu mamüller isletmeleri denetlenmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA