Çocuklarin Hayal Dünyasi Festivalde Hayat Bulacak

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil 2.’si düzenlenecek olan ‘Uluslararasi Tarsus Festivali’ne, genis kitlelerin katiliminin saglanmasi için çalismalar sürüyor. Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi koordinesinde gerçeklesecek olan festivalde aktif olarak yer almalari ve içerik üretmeleri için, ‘Tarsuslu Sahmeran’ basligi altinda 5, 6 ve 7. sinif ögrencilerine yönelik atölye çalismalari gerçeklestirildi.

Çocuklarin Hayal Dünyasi Festivalde Hayat Bulacak
‘Sahmeran Yili’nda Bulusalim’ mottosuyla 17, 18 ve 19 Kasim’da Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi koordinesinde gerçeklesecek olan festivalde atölye çalismalari gerçeklestirilirken, çalismalara yaklasik 400 ögrenci katildi.

Programa dahil olan tüm ögrencilere Haldun Açiksözlü’nün yazdigi ‘Sahmeran’ adli kitap hediye edilirken, kitabi okuyan ögrenciler, ardindan Tarsus’a Deger Katanlar Kurulu (TADEKA) binasinda gruplar halinde düzenlenen ve egitmen Çigdem Odabasi’nin yürütücülügünde gerçeklesen atölye faaliyetlerine katildi.

Binlerce yillik tarihi geçmisi olan Tarsus’un en önemli figürleri arasinda bulunan sahmeran efsanesinin kent belleginde yer alan hikayesini yeni nesillere anlatmak ve bu vesileyle de ögrencilerin festivalin bir parçasi olmalarinin amaçlandigi atölyelerde, ögrencilere metaforlar üzerinden hikayenin geçisinin saglanmasi ve katilacaklari diger atölyelerde isleyecekleri temalar aktarildi. Ögrencilerin isteklerine göre yerine getirilecek; okuma ve yazma atölyesi, resim atölyesi ve kisa film atölyesiyle yapilan çalismalar, degerlendirmelerden sonra sergilenecek.

“Sahmeran efsanesindeki zenginligi ve bilgeligi, çocuklarin kendi yasamlarina da katmalarini amaçliyoruz”

İçel Büyüksehir Belediyesinin düzenlemis oldugu Tarsus Festivali’nde, sahmeran okumalari yaptiklarini ve yaptiklari atölye çalismalarinin oldukça verimli geçtigini belirten yazar ve egitmen Çigdem Odabasi, “Sahmeran’in evlerde zenginligi, bereketi, sonsuzlugu ve ölümsüzlügü kattigi bu yolculukta, çocuklarin bu kültürel mirasi gelecek kusaklara aktardigina taniklik etmek, yardimci olmak, buna liderlik yapmak, ayni zamanda bunu görsellerle, nesnelerle ve düsünme becerileriyle bir araya getiriyor olmak, çocuklarin hayal dünyasini zenginlestirdigi gibi, bu masalin dünya çapinda neden bu kadar etkili olabildigini de ortaya koyuyor. Umarim hepsi, bu zenginligi ve bilgeligi kendi yasamlarina katabilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA