Burhaniye'de Kamil Das Asevi Açildi

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi ve Kamil Das’in katkilari ile yapimi tamamlanan, Burhaniye Belediyesi Kamil Das Asevi’nin açilisi yogun katilim ile gerçeklesti. Ilçeye 17 kilometre uzakliktaki Kuyumcu Mahallesi’nde yapimi tamamlanan asevinin açilisina Burhaniye Kaymakami Ilyas Memis, Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Baskan Yardimcisi Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli, Kuyumcu Mahallesi Muhtari Tahsin Özdemir, Ilçe Protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Burhaniye'de Kamil Das Asevi Açildi
1100m2 alan üzerine 130 m2 tek katli ve modern mimariye sahip olarak 3,5 ay da yapilan asevinde dügün, sünnet, hayir ve kislik hazirlik gibi faaliyetleri rahatlikla bu ortak kullanim alaninda yapabilecek ayni zaman da gelenekleri yasatarak, imeceyle birlik ve beraberlik içerisinde vatandaslarin özel günlerinde rahatça bir araya gelebilecegi asevi Kuyumcu Mahallesine kazandirildi. Kurdele kesim öncesi açilis konusmasini yapan Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Kuyumcu Mahallesi Muhtari Tahsin Özdemir ile yaptigi görüsmelerden bahsederek, “Muhtarimiz Tahsin Özdemir ile yaptigimiz ilk görüsmelerde mahallemizin bir asevi ihtiyacinin oldugunu dile getirdi, biz de onun bu istegine kayitsiz kalmayarak hemen çalismalara basladik. Ilk olarak ihale islemlerini baslatarak süreci hizlandirmak istedik daha sonrasinda ise bagisçimiz Kamil Das ile karsilikli görüsmeler yaptik. Yaptigimiz görüsmeler sonucunda 800 bin TL ‘lik bagis yapacagini bizlere belirtti.

Bizler de üstümüze düseni yaparak geri kalan bedel olan 1 milyon 411 bin 600 TL’yi Burhaniye Belediyesi olarak üstlenerek insaat sürecine basladik. Çevre düzenlemesi dahil 98 gün içerisinde tamamladigimiz ve maliyeti 2 milyon 211 bin 600 TL olan Burhaniye Belediyesi Kamil Das Asevi’nin yapiminda emegi geçen, maddi ve manevi katkida bulunan herkese çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Yapilan konusma sonrasinda Burhaniye Kaymakami Ilyas Memis ve Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, Bagisçi Kamil Das’a, Kuyumcu Mahallesi Muhtari Tahsin Özdemir ve Müteahhit Levent Oguz Ilhan’a tesekkür plaketlerini takdim ettiler.
Kaynak: İHA