Balikesir'de Ögrencilere Gida Güvenligi Ve Hijyen Egitimi Veriliyor

Ivrindi ilçesinde, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, ilkokullarda gida güvenligi ve hijyen egitimi projesi baslatti. Gazi Evrenos Ilkokulunda düzenlenen egitimde, gida güvenligi, obezite ve hijyen konularinda bilgi verildi.

Balikesir'de Ögrencilere Gida Güvenligi Ve Hijyen Egitimi Veriliyor
Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünden gida mühendisi Aysu Erdem ve veteriner hekim Ugur Tarhal Gazi Evrenos Ilkokulunda 3.Sinif ögrencileri ile bir araya geldi. Ögrencilere gida güvenligi, obezite ve hijyen konularinda bilgiler verildi.

Slayt ve filmler esliginde verilen egitim ögrencilerin ilgisini çekti. Anlatilanlari can kulagi ile dinleyen ögrenciler, Aysu Erdem ve Ugur Tarhal’a tesekkür etti. Program sonunda ögrencilere ayran ikrami yapildi. Egitim programinin diger okullarda devam edecegi açiklandi. Egitime katilan ögrenciler mutluluklarini dile getirdi. Rukiye Karabiyik, “Gidalari israf etmemeliyiz. Gidamizin tarihi geçmemisse sokak hayvanlarina verebiliriz. Ve tarihi geçmemis gidalari tüketirsek daha iyi olur. Anlatilanlardan da çok iyi seyler ögrendik” derken, Irfan Siraç Çelebi de, “Gidalari israf etmeyelim. Alacagimiz seyin tarihine bakalim. Bayat yemekler yemeyelim” diye konustu.

Cemile Zühre Korkmaz ise, “Bundan sonra gidalari israf etmeyecegim. Israf edenleri uyaracagim. Kalan yiyecekleri saklama kabina koyup saklayacagim. Çok bilgilendik. Tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA