40 Hadis Ezberleme Yarismasi

Mevlid-i Nebi Haftasi etkinlikleri kapsaminda Demirkent TOKI Ilkokulu ve Ortaokulu ögrencilerinin katilimiyla "40 Hadis Ezberleme Yarismasi" düzenledi.

40 Hadis Ezberleme Yarismasi
Etkinlik hakkinda bir veren Demirkent TOKI Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Nuran Sagirli, Islam’in temel kaynaklarindan olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak amaciyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Sagirli, ögrencilerin hadis metinlerini okuyup anlayarak ahlaki degerler kazanmalarini sosyal bilgi beceri ve yeteneklerini gelistirerek özgüvenlerini arttirmalarini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kuba Mescidinde düzenlenen yarismada ilkokullarda birinci Zeynep Efe Polat, ikinci Zeynep Nurefsan Yilmaz, üçüncü ise Zeynep Naza Kökosmanli oldu.

Ortaokullarda ise Gözdenur Polat birinci, Meryem Karadag ikinci, Emrullah Yolci ise üçüncü oldu.

Yarismada dereceye giren ögrencilerin ödüllerini veren Demirkent TOKI Ilkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Sagsöz, "Ögrencilerimizin yarismaya katilmis olmasi, bizleri çok sevindirdi. Esasinda her bir ögrencimiz yarismaya katilma cesaretini göstererek bizim gönlümüzde birinci oldu. Bu vesileyle ögrencilerimizi bu yarismaya hazirlanmasinda emegi geçen ögretmenlerimizi ve yarismayi düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmenimiz Nuran Sagirli’yi ayrica velilerimizi cani gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA