BARÜ'nün Enerji Projesine Onay
Bartin Üniversitesinde (BARÜ) TÜBITAK tarafindan desteklenen proje kapsaminda yapilacak yeni çalismalarla enerji alanindaki verimliligin artirilmasi hedefleniyor.

Aksoy, atomik düzeyde moleküler tasarim konusundaki tecrübelerini bu çalismayla daha ileriye tasiyacaklarini da kaydederek “Daha önce TÜBITAK tarafindan desteklenen 6 projede görev aldim. Bu alanda katma degeri yüksek ürünler üretmek ve gelistirmek için gayretlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Enerji alanindaki gelismelerle birlikte bu alanda yapilan projelerin önemine deginen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “BARÜ’de bilim ve teknoloji temelinde katma degeri yüksek ürün ve hizmetler gelistirmek istiyoruz. Proje kültürünün tüm bilesenlerimiz için bir pratige dönüsmesi için yogun çalismalar yürütüyor, desteklenen projelerimizin sayisinin her geçen gün artmasiyla birlikte gelecek adina daha motive oluyoruz. Bu dogrultuda enerji alanindaki çalismalari dolayisiyla Ögr. Gör. Dr. Erkan Aksoy’u ve ögrencimiz Melehat Biterge’yi tebrik ediyorum. Ayrica çalismalarimizi yakindan takip ederek bizlere destek veren YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve bilim temelli kalkinma anlayisiyla bizleri tesvik eden TÜBITAK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Hasan Mandal’a tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.
