Bartin'dan Israil'e Tepki
Bartin’da Filistin’e ambargo uygulayan Israil’e düzenlenen miting ile tepki gösterildi.

Türk ve Filistin bayraklarinin açildigi program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.
Siirlerin de okundugu programda konusan Bartin Üniversitesi ögrencilerinden Filistinli Laith Aldweikat, ailesinin de yasadigi Filistin’de yasananlari anlatti. Herkesin kendisine Filistin’de neler oldugunu sordugunu belirten Aldweikat, "Gazze’deki olaylari hepimiz gördük. Vahsi, insanlik disi saldirilari, katliamlari izledik. bazilari gelip de Gazze’de ne oluyor diye bize soruyorlar. Simdi sizlere anlatacagim. Gazzeli aileler, çocuklarinin Israil saldirilari sonucu hayatini kaybetmesi ihtimaline karsi, isimlerini ellerine yaziyor. Böylece, çocuklarinin cansiz bedenleri üzerinden kimlik tespiti yapabiliyorlar. Israil’in haddini asan suçunu dünya gördü. Gazze’deki El Ahli Hastanesi dogrudan kasitli ve korkakça bir füze ile hedef alinarak, saniyeler içerisinde yüzlerce kadin ve çocuk paramparça oldu. Gözlerini bir sonraki güne açamadan, elindeki ekmegini yiyemeden hayata gözlerini yuman minik kalpler var" ifadelerini kullandi.
Platform sözcüsü Engin Üre ise Israil’e tepki göstererek, "Bambaska zulüm var karsimizda. Lugatlarda sahit oldugumuz zalimligi anlatacak kelime bulamiyoruz. Hiçbir lisanda hastaneye siginmis 500 kadin ve çocugun bombalanmasindan zevk alanlari tarif edebilecek bir kelime yazilmamis" dedi.
Il Müftüsü Ömer Keskin ise, Kudüs’ün önemini anlatarak tüm Müslümanlara birlik çagrisinda bulundu. Katilimcilardan Israil ve Yahudi mallarini tüketmemesini isteyen Il Müftüsü Keskin, "Sayin iste, 80 TL’ye içtigimiz Starbucks var. Hamburgerler, Danoneler hep Israil’in güzel kardesim. Hepsi oraya akiyor. Bakkal kardesim ’satmiyorum’ bu ürünü de. Her yerden baslatalim, boykotu" diye konustu.
Aileleri Filistin’de bulunan ve Bartin Üniversitesi’nde okuyan çok sayida Filistinli ögrencilerin de katildigi programda Islam ve Türk dünyasinin farkli ülkelerinden gelen üniversite ögrencileri de yer alarak arkadaslarina destek oldu. Israil ve ABD aleyhine sloganlar atildigi program yapilan dua ile sona erdi.
