Aydin'da Agustos Ayi Içerisinde 4 Bin 505 Denetim Gerçeklestirildi
Aydin’da Eylül ayinda gida satis ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine 4 bin 505 denetim gerçeklestirildi.
Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Eylül ayi içerisinde, gida satis ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yogun sekilde devam edildi. 2 bin 185 adet gida üretim yeri, 13 bin 482 adet gida satis ve toplu tüketim yeri bulunan Aydin’da, Eylül ayinda gida üretim yerlerine 209, gida satis ve toplu tüketim yerlerinde ise 4 bin 296 olmak üzere toplam 4 bin 505 adet denetim gerçeklestirildi.
Denetim Izleme Programi, sikayet, Yillik Denetim Programi, zehirlenme vs.ye istinaden il genelinde toplam 50 adet numune aliirken, yapilan denetim ve alinan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 19 adet gida isletmesine 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi ve Yem Kanunu geregi 500 bin 956 TL’lik yasal islem uygulandi.
Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Eylül ayi içerisinde 290 adet saglik sertifikasi düzenlenerek 1.731.689,92 kg kuru incir, 159 adet saglik sertifikasi düzenlenerek 2.020.779,96 kg muhtelif gida maddesi ihracati olmak üzere toplam; 449 adet saglik sertifikasi düzenlenerek 3.752.469,88 kg gida maddesi ihracati gerçeklestirildi.
ALO Gida 174 hattina, Eylül ayi içerisinde, gida satis yeri ile ilgili 44, toplu tüketim yeri ile ilgili 16, üretim yerleri ilgili 2 ve 1 de diger olmak üzere toplam 63 adet sikayet geldi. Sikayetlerle ilgili olarak 55 adet isletmeye ait denetim sonlandirildi.
Gida denetimleri olarak Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Yapilan denetim ve alinan numunelere ait bilgiler, Tarim ve Orman Bakanligi Gida Güvenligi Bilgi Sistemi’ne (GGBS) kaydedilmektedir. Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve saglikli gidaya ulasmalari konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 118 kisilik gida kontrolör ekibimiz tarafindan 24 saat kesintisiz bir sekilde devam etmektedir" denildi.
