Aliaga'da Israil Protestosu

Israil’in tam abluka altina alip sivilleri aç, susuz, elektriksiz ve yakitsiz sekilde hapsettigi Gazze’deki insanlik suçlarina karsi Izmir Aliaga’da protesto düzenlendi.

Aliaga'da Israil Protestosu
Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu bilesenleri, Aliaga Demokrasi Meydani’nda Israil devletinin isgal ile savas politikalarina ve Filistinlilere yönelik katliamina karsi protesto düzenledi.

Emek ve Demokrasi Platformu adina açiklama yapan Egitim-Is Aliaga Temsilcisi Emre Kara, Israil’in saldirilarinda yüzlerce Filistinlinin yasamini yitirdigini ve Israil’in insan haklari ve uluslararasi hukuka aykiri davrandigini söyledi.



“Israil artik durdurulmali”

Israil saldirilarinin dur durak bilmeden masum Filistin halkinin imhasinin asama asama devam ettigini söyleyen Emre Kara, Gazze’de; su, elektrik, temel tüketim maddelerinin olmadigi, gelen insani yardimlara Israil tarafindan izin verilmedigi, 2 milyon Filistin halkinin ölüme terk edildigini ve durumun emperyalist ülkeler tarafindan seyredildigini vurguladi. Gazze’de El-Ehli Baptist Hastanesine Israil’in düzenledigi saldirida yüzlerce hasta, çoluk çocuk ve saglik personelinin hayatini kaybettigini hatirlatan Kara, “Savas suçu ve hatta insanlik suçu isleyen Israil artik durdurulmali. Gelinen asamada savaslarda dokunulmayan saglik kuruluslari hedef alinmaya baslandi. Siyonist Israil yönetimi yasak olan kimyasal kitle imha silahlari kullaniyor” dedi.

Aliaga Emek ve Demokrasi Platformu bilesenleri olarak Israil’in tutumu karsisinda Filistin halkinin yaninda olduklarini belirten Kara, Siyonistler ile emperyalistler bölgeden derhal geri çekilsin ifadelerini kullandi. Aliagali kadinlar da basin açiklamasinin ardindan bir yürüyüs gerçeklestirerek Filistin’de ölen çocuklar adina denize kagittan gemiler birakti.
Kaynak: İHA