Van'da Ev Ve Is Yerlerini Su Basti
Van’da etkili olan saganak yagmur hayati olumsuz etkilerken, tarihi Ipekyolu Caddesi üzerindeki ev ve is yerlerini su basti.

Ipekyolu’nda yagmur suyunun birikmesi nedeniyle her seferinde is yerlerinin sular altinda kaldigini ifade eden esnaf ise duruma tepki gösterdi. Durumu defalarca yetkililere bildirdikleri halde bir çözüm üretilmedigini aktaran Yusuf Terim isimli esnaf, “Defalarca Karayollari 17. Bölge Müdürlügüne gittim. Durumu oradaki müdür olsun müdür yardimcilari olsun izah ettim. Gelin esnafla beraber bunu çözelim dedim. Geçmis dönemdeki müdür yardimcilarindan biri bana ‘Hava durumunu, meteorolojiyi takip edeceksin, ona göre depona demirini, çimentonu yükleyeceksin’ dedi.
Karayollarinin bu tavri, bu söylemi hos degil. Meteorolojiyi takip etmek biz vatandaslarin degil, kurum ve kuruluslarin görevidir. Gelen yetkililer de sadece fotograf çekip gidiyor. Biz artik buna bir çözüm bulmalarini istiyoruz” dedi.
