Kahveseverler Esenler'de Bulustu
Esenler Belediyesi, 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde keyifli bir etkinlige ev sahipligi yapti. “Kahveler bizden, sohbet sizden” mottosuyla kahve ikraminin yapildigi etkinlik, Esenlerlilere güzel bir hafta sonu yasatti.

"Belediyemiz bugüne önem veriyor"
Kahvenin insan hayatinda ciddi bir yeri oldugunu söyleyen Ömer Demir, “Günümüzde Türk toplumu kahve yerine çayi tercih ediyor olsa da aslinda geçmiste kahvenin toplumumuzda daha büyük bir yeri vardi. Kahve her zaman insanin hayatinda olmasi gereken ve güzellestiren bir sey oldugunu düsünüyorum. Kahve içmeden ayilamayanlardan degilim ama genelde gün içerisinde firsat buldukça bir kahve içmeye gayret ediyorum. Iyi demlenmis bir filtre kahve benim favorimdir. Esenler Belediyesi’ne bugüne önem verdigi ve insanlari yeniden kahve tüketmeye tesvik ettigi için tesekkür ediyorum. Daha farkli ve büyük organizasyonlarla da büyüyerek devam etmesi umuyorum” dedi.
"Ilk kez böyle bir etkinlige katildim"
Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nde hafta sonu kursuna gelen Rümeysa Reka ise “Her Pazar ESEV’de kursa geliyorum. Bu hafta da böyle bir etkinlikle karsilasmak mutlu etti. Dünya Kahve Günü’nü biliyorum ama hiçbir yerde etkinlige katilmadim, bu ilk oluyor. Arkadaslarima da ben söyledim kahvelerimizi buradan alalim diye. Kahve içmeyi çok seviyorum. Günlük en az iki fincan kahve içerim. Genellikle de her çesit kahveyi evde kendim yaparim. Bu etkinlik de benim için farkli ve keyifli oldu. Etkinligi görür görmez arkadaslarimi da çagirip kahvelerimizi almak için hemen siraya girdik” ifadelerini kullandi.
Favorim Türk kahvesi
Ekinlikten memnun oldugunu dile getiren Zeynep Yildiz, “Bu etkinlikten çok memnun kaldim. Öncelikle baskanimiz Mehmet Tevfik Göksu’ya hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Kahve içmeyi seven biri olarak benim favorim Türk kahvesidir. Kahvaltidan sonra muhakkak bir fincan kahve içerim. Yogun çalisma temposuna sahibim bu yüzden bir de gün sonunda içme firsatim oluyor. Birazdan buradan da kahvemi alip oturup dinlenecegim” seklinde konustu.
