Uzmanindan Lazer Epilasyon Uyarisi

Güzellik uzmani Sebnem Findik, lazerle yüz bölgesine yapilan islemlerde dünyanin en iyi cihazi da olsa yüzde 90 sonuç alinamadigini söyledi.

Uzmanindan Lazer Epilasyon Uyarisi
Güzellik merkezi bulunan Sebnem Findik, cilt bakimina iliskin bilgiler verdi. Uygulamalarda her bölgede ayni sonuçlari alamadiklarini belirten Findik, yüz bölgesine yapilan islemlerde dünyanin en iyi cihazi da olsa yüzde 90 oraninda basarili sonuç alamadiklarini ifade etti.

14 yildir güzellik sektöründe oldugunu belirten Findik, ’’Lazer epilasyonda her kiside ayni sonuçlari ve verimleri almiyoruz. Tüyün durumu, inceligi ve kalinligi, hangi tüye hangi cihazlarla çalisilmasi gerekiyor bunlar öncelikle çok önemli. Her bölgede ayni sonuçlari almiyoruz. Erkekte yanak ve ense boynu, kadinlarda özel bölge, kol alti ve gögüs bölgesi dirençli bölgeler oluyor. Bu konuda kesinlikle danisanlari bilgilendirmek gerekiyor. Belirli bir oranda belirli bir garanti verilmemesi lazim. Dünyanin en iyi cihazi da olsa yüz bölgesinde kesinlikle yüzde 90 sonuç verilemez. Agda sekerli oldugu için kil kökünü besliyor. Jilet dedigimiz olay ise bir kil kökünde üç tane çikmasina sebep oluyor. Bunlar aslinda bizi en çok zorlayan seyler. Lazer epilasyon konforlu bir islem. Bir tüyün çikis evresi 15 ile 20 günü bulurken, lazer epilasyonda kilin kökünü besleyen kisminin dermal papilla ile baglantisini kopardigimiz için bir tüyün çikisi 1 ayi bulabiliyor. Yavas yavas da inceldikten sonra bitiyor. En azindan haftalik veya aylik berbere gitmeye neden kalmiyor. Lazer epilasyonda özellikle bacak, kol ve kol alti bölgelerinde yüzde 90’a kadar net sonuçlar alabiliyoruz. Eger cihazimiz dört mevsim sistemine uygunsa tabii ki çalisabilir. Ayni zamanda bunu yapan estetisyenin bilinçli olmasi gerekiyor. Günümüzde merdiven alti olarak tabir edilen çok fazla salon var. Ben bu sektöre 14 yilimi verdim. Her zaman yeni gelisen seyler oluyor. Eger uygunsa lazer epilasyonda düsük juul ile degil de kisiye göre juul ile çalisilirsa herhangi bir yanma veya kizariklik olaylari olmuyor. Lazer yapilan bölgenin de hemen günes görmemesi gerekiyor. Bu sekilde dikkat edilip günes koruyucular kullanilirsa hiçbir problem olusmaz” dedi.

Kaynak: İHA