Marmaris'te Israil Protesto Edildi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde Israil’in Gazze’ye yaptigi saldirilar protesto edildi.

Marmaris'te Israil Protesto Edildi
Marmaris Atatürk Meydani’nda toplanan Marmarisliler ellerinde ‘Marmaris halki çocuk ölümlerine, soykirim ve teröre karsidir, Marmaris halki zalime karsi, çocuklar ölmesin katil Israil‘ yazili pankartlar tasiyarak eylem yapti.

Mugla Barosu Baskani Avukat Levent Akgün yaptigi açiklamada, "Israil devletinin yapmis oldugu bu eylemler artik insanlik suçu, savas suçu niteligi tasimakta. Uluslararasi kamuoyu bir an evvel bu konuda çagrilara kulak vermeli, saldirilara bir an evvel son verilmesi konusunda geregini yapma zorunlulugu bulunmaktadir" dedi.

MHP Marmaris Ilçe Baskani Onur Ünver ise, "Bizim nazarimizda terör devleti olan Israil ve Amerika Gazze’de yapmis olduklari katliamin hiçbir sekilde kabul edilebilir yani yoktur. Bir an önce bu katliamlarin son bulmasini temenni ediyoruz" dedi.

AK Parti Ilçe Baskani Ceyhun Gökmen de, "Bu insanlik disi davranis herkesin kalplerini en derinine kadar acitti. Burada sadece Müslümanlara seslenmiyoruz, Hristiyanlara, Yahudilere sesleniyoruz lütfen göz yummasinlar. Bu bir katliamdir savasin bir anlayisi bir etigi vardir askerler arasinda savasilir terör örgütleri ile savasilir ama masum halkin öldürülmesi bu akil alacak kabul edilebilecek bir sey degil. Bunu hazmetmek görmezden gelme mümkün degil dolayisiyla buradan tüm insanlara sesleniyorum buna lütfen göz yummayalim tepki gösterelim" dedi.

Protestoya katilan emekli Habil Demiröz isimli vatandas ise, "Bugün cepheden cepheye bir savas yok, çocuklar öldürülüyor kadinlar öldürülüyor, yaslilar öldürülüyor, hastanede yarali öldürülüyor, hastanede ameliyat masasinda hasta ve doktor öldürülüyor. Bütün dünya sözde medeni ileri olan Avrupa, Amerika tamamen gaflet uykusundalar kimse sahip çikamiyor’’ diyerek tepkisini gösterdi.
Kaynak: İHA