Kocaeli'de Sürücüler Israil'i Protesto Etti

Kocaeli’de kurtarici ve çekici sürücüleri, araçlarini Türk ve Filistin bayraklariyla donatarak konvoy düzenledi. Israil’i protesto eden sürücüler, "Gün aglama günü degil, kiyama kalkma günüdür" dedi.

Kocaeli'de Sürücüler Israil'i Protesto Etti
Dünyanin ve Türkiye’nin dört bir yanindan Israil’e tepkiler büyürken, Kocaeli’de de toplanan vatandaslar Israil’i protesto etti. Kocaeli Kurtaricilar ve Çekiciler Dernegi, 300 araçla konvoy yaparak Filistinlilerin yaninda oldugunu belirtti.

Izmit’te toplanan vatandaslar, çekici ve kurtaricilarini Türk ve Filistin bayraklariyla donatti.

"Gün kiyama kalma günüdür"

Filistin’e destek verdiklerini söyleyen Kocaeli Kurtaricilar ve Çekiciler Dernek Baskan Yardimcisi Serdar Efe, "Gün insanligin, Yahudiler ve onlarin savunucusu Amerika ile Avrupa tarafindan öldürüldügü gündür. Bugün yapacagimiz sey gizli gizli aglamak veya sosyal medyadan kinama mesajlari çekmek degil, kiyama kalkma günüdür. Kurtaricilar ve Çekiciler Dernegi olarak bütün meslektaslarimizi buraya davet ettik, biz tepkimizi bu sekilde ortaya koyuyoruz. Her zaman Filistinli kardeslerimizin yanindayiz. Burada 150 araç toplandi, gelen toplam 300 araçla Izmit’te konvoy yapacagiz" diye konustu.

Toplanan kalabaligin dualari sonrasinda 300 araç konvoy yapti.
Kaynak: İHA