Festivalin 3'Üncü Günü Yogun Katilimla Gerçeklesti

1’inci Tepebasi Uçan Süpürge Kadin Filmleri Festivali çerçevesinde ‘Kim Mihri’ ve ‘Boslukta’ belgeselinin gösterimi ilgiyle izlendi.

Festivalin 3'Üncü Günü Yogun Katilimla Gerçeklesti
Tepebasi Belediyesi, Tepebasi Saglikli Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfi is birligi ile düzenlenen 1’inci Tepebasi Uçan Süpürge Kadin Filmleri Festivali çerçevesinde birbirinden degerli filmler ve ünlü isimler ile söylesiler, Eskisehirliler ile bulusuyor. Bu çerçevede festivalin üçüncü günü Özdilek Sanat Merkezi’nde yogun katilimla gerçeklesti. Ilk olarak ‘Kim Mihri’ belgeselinin gösterimi yapildi. Gösterimin ardindan ise Nezih Orhon moderatörlügünde belgeselin yönetmen ve senaristi Berna Gençalp, oyuncu Feride Çetin ve senaryo danismani Gülengül Altintas belgesel hakkinda söylesi gerçeklestirdi. Söyleside konusmacilar belgesel hakkinda bilgi verirken, katilimcilarin da merak ettiklerini yanitladi. Moderatör Orhon ise kadin filmlerinin ve kadinlarin sinemada olmasinin önemli olduguna vurgu yapti.

’Sibel’ filminin yapisökümü gerçeklestirildi

Kim Mihri belgeselinin söylesisi ardindan ise ‘Sibel’ filminin yapisökümü gerçeklestirildi.

Moderatörlügünü Nezih Orhon’un yaptigi söyleside Prof. Dr. Gizem Ugurlu, Dr. Ögr. Üyesi Sibel Turan Akan ve Dr. Ögr. Üyesi Meltem Cemiloglu, ‘Sibel’ filminin mekan ve anlam iliskisini ele aldi. Konusmacilar söyleside katilimcilarin merak ettiklerini de cevapladi.

’Boslukta’ belgeselinde insaat sektörüne dikkat çekildi

Festivalde gösterimi yapilan bir diger belgesel de ‘Boslukta’ oldu. Insaat sektöründeki zorluklari ve isçilerin çalisma kosullarini yer alan belgesel ilgiyle izlendi. Festivalin üçüncü günü belgeselin yönetmeni, senaristi ve yapimcisi Somnur Vardar, belgesel ile ilgili gerçeklestirdigi söylesi ile sona erdi. Söyleside belgesel hakkinda bilgi veren Vardar, belgeselde yer alan Ferhat karakterinin atanamamis ögretmen, Emrah karakterinin de ögretmen olmaya hevesli bir isçi oldugunu anlatti. Vardar, “Insaat sektörü göçmenlerin en çok istihdam edildigi sektör sadece Türkiye’de degil. Çok zor bir sektör. Türkiye’de bir buçuk milyon isçi oldugu düsünülüyor ve sendikalasma orani çok az. Iyi sartlar kendiliginden gelmeyecek o yüzden dayanisma çok önemli” dedi.



Vardar, Ferhat’in su anda Hatay’da ögretmen oldugunu Cezayir’e giden Emrah’in da orada evlenecegi bilgisini de verdi.
Kaynak: İHA