Çinar'dan Israil'e Kinama

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Israil’in 7 Ekim’den itibaren bütün dünya ülkelerinin gözü önünde Gazze’de büyük bir katliama basladigini söyledi.

Çinar'dan Israil'e Kinama
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Israil’in günlerdir Filistin’de mazlum halka karsi katliama imza atmasina tepki gösterdi. Çinar, kuruldugu günden beri bütün hukuk normlarini, insani ve ahlaki degerleri yok sayan Israil’in, bu saldirilari sonucunda savasin dogrudan tarafi olmayan çocuk, kadin ve yaslilarin da dahil oldugu sivillere yönelik gerçeklestirilen saldirilarin siddeti her geçen gün artirdigini söyledi.



Dünyanin gözü önünde yasanan bu gaddarca saldirilari ve katliamlari kinadigini belirten Çinar, saldirilarin bir an önce son bulmasini ümit ettiklerini söyledi.

Gözü dönmüs sekilde Gazze’de katliama girisen Israil’in bu tutumu karsisinda sessizligini koruyan bati dünyasinin ikiyüzlülügü bir kez daha çok net olarak görüldügünü de ifade eden Baskan Çinar, “Bölgede bir an önce sükûnet ve barisin hâkim olmasi için saldirilarin yasandigi ilk günden itibaren baris ve itidal çagrisi yapan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi diplomatik girisimlerin ve çabalarin tüm dünya ülkeleri tarafindan desteklenmesi barisa giden yolun anahtari olacaktir. Saldirilar sonucunda hayatini kaybeden Filistinli kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyor, Filistin halkinin hakli mücadelesini destekledigimizi kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA