Aydin'da Meslek Liseleri Hak Ettigi Degeri Buldu
Aydin’da egitim-ögretime 38 yil önce baslayan Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri yapilan protokol ile hak ettigi degeri buldu. Ara eleman degil aranan eleman yetistirme felsefesi ile egitimin sürdügü okulda egitim gören ögrencilerin büyük çogunlugu henüz mezun olmadan meslek hayatina basladi. Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Okul Idaresi öncülügünde gerçeklestirilen proje çerçevesinde okulun 11. Sinif ögrencileri için Aydin’da faaliyet gösteren bir firma ögrencilerin is basi egitimi protokolü imzalandi.
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde egitim gören ögrencilerin diplomalari ile birlikte islerinin de sahibi olmasi için yapilan çalismalar kapsaminda Aydin’daki bir firma daha okul ile is basi egitim protokolü imzaladi. Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren firmanin kendi bölümü ile ilgili egitim gören okul ögrencilerinden bir bölümünü ücreti karsiliginda staj yaptirip ögrencilerin çesitli ihtiyaçlarini da karsilayacagi belirtildi.
“Var olmak için üretmek, önde olmak için ara degil aranan eleman olmak zorundayiz”
Aydin Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ara elaman degil aranan elaman yetistirmek için çalistiklarini belirten Okul Müdürü Hüseyin Aygün, geç de olsa ülkemizde meslek liselerinin hak ettigi degeri görmeye basladigini söyledi.
Bugün okullarindan mezun olan tüm ögrencilerin siradan bir lise diplomasi ile degil iyi bir meslek erbabi olarak kolunda altin bilezigi ile hayata basladigini kaydeden Aygün, il genelinde pek çok önemli firma ile is basi egitim programlarini sürdürdüklerini söyledi.
Bugün Yenilenebilir Enerji Bölümü ögrencileri için ayri bir protokol imzaladiklarini kaydeden Aygün, “Okulumuzda 1520 ögrencimiz var. Bunlarin 486’si 9. sinif. Geri kalan tüm ögrencilerimiz bir yandan lise egitimlerini alirken diger yandan hayata hazirlaniyor. Mevzuat geregi sadece 11. Sinif ögrencilerimiz is basi egitim programlarina dahil edilebiliyor. 10. Sinif ögrencilerimizin de bu proje içine alinmasi için yazismalar yapiyoruz. Ülke sanayisinde yasanan pek çok sorunu meslek liselerinde yetisen gençlerimizin çözecegine inaniyoruz” diyerek okul olarak teorik ile pratigi birlestirip üretebilen gençler yetistirdiklerini söyledi.
“Sanayide beyaz duman yükselmeyince sofraya as gelmez”
Globallesen dünyada üretimin öneminin her geçen gün arttigini ve vatanina milletine faydali olmak isteyen herkesin öncelikle üretmesi gerektigini belirten Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, “Sanayide beyaz duman yükselmeyince sofraya as ekmek gelmez. Bu nedenle ülkemiz ve ilimiz için bolca üretim yapmak zorundayiz. Türkiye’de son yillarda egitime bakis açisi degisiyor. Teorik olarak ögrenilen konular pratikte uygulanabiliyorsa o zaman is güzel oluyor. Bu nedenle okullarimizda ögrencilerimizin üreterek egitilmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda yeni bir protokole daha imza atiyoruz. Bu protokolün tek amaci üreten Türkiye ve üreten Aydin olma hedeflerine dogru ilerlemektir” diyerek imzalanan protokolün hayirli olmasini diledi.
Yapilan konusmalarin ardindan Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Okul Idaresi ile özel bir yenilenebilir enerji firmasi arasinda is basi egitim protokolü imzalandi.