Arastirma Dekanligi Anlatildi

Düzce Üniversitesi Arastirma Dekanligi tarafindan düzenlenen “Ardek Proje Etkinlikleri 2209 TÜBITAK Ögrenci Arastirma Projesi Tanitim Semineri” gerçeklestirildi.

Arastirma Dekanligi Anlatildi
Cumhuriyet Konferans Salonunda Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Öztürk, Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin, Arastirma Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Aysun Aydin ve Doç. Dr. Murat Bulut ile ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Düzce Üniversitesi Arastirma Dekani Prof. Dr. Emine Tekin, Arastirma Dekanligi hakkinda bilgiler paylasarak dekanligin amaçlarindan bahsetti. Temel amaçlarinin; inovasyon çiktilari, makale, patent, ürünler ve ülkemize katma deger katacak faaliyetleri arttirici egilimleri hedef alarak proje üretmek ve gerçeklestirmek oldugunu dile getiren Tekin, farkli TÜBITAK programlarina yönelik proje yazip birlikte degerlendireceklerinin de altina çizdi.

Programin diger konusmacisi Arastirma Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Aysun Aydin; “2209 TÜBITAK Ögrenci Arastirma Projesi Tanitim Semineri” baslikli sunumunda projenin ne oldugu, proje yazarken dikkat edilecek hususlar ile bir fikir varsa bunu projeye çevirirken nasil bir adim izlenmesi gerektigini dile getirdi. Projenin soruna çözüm bulma, yeni bir bakis açisi ya da bir degerlendirme getirmesinin önemine deginen Aydin, proje basvurusu yapilirken de hangi yollarin izlenmesi gerektigini de sözlerine ekledi.

Programda Düzce Üniversitesi Psikoloji Bölümü ögrencisi Zeren Beyza Çevik ve Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümü ögrencisi Beyza Yilmaz ise proje basari hikayelerini anlatarak, projelerindeki amaci ve izledikleri yolu dile getirdiler.
Kaynak: İHA