Ambulans Sürücülerine 'Ambulans Sürüs Güvenligi' Egitimi

Eskisehir’de 2 ayda 14 bin 312 vakaya ortalama 4 dakika sürede ulasarak acil müdahale gerçeklestiren ambulans sürücülerine, Ambulans Sürüs Güvenligi egitimi verildi.

Ambulans Sürücülerine 'Ambulans Sürüs Güvenligi' Egitimi
Eskisehir Il Ambulans Servisi Bashekimligi tarafindan Eskisehir, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar’da görev yapan 22 personele, Ambulans Sürüs Güvenligi egitimi verildi.

Egitimde 22 kursiyere, trafikte karsilasabilecekleri durumlarin üstesinden gelebilecekleri sürüs tekniklerini gösterildi. Eskisehir Hasan Polatkan Havaalani’nda kurulan slalom, asimetrik slalom ve kaçamak parkurlarinda kursiyerlere verilen egitimler, vakaya gidis süresinin kisalmasi saglanirken, güvenli sürüs saglanmis oluyor.

Eskisehir’de 112 Acil Servis’e agustos ve eylül aylarinda 31 bin 230 ihbar iletilirken, kentte bulunan 42 istasyondaki 71 ambulans ve 712 personel ile bu çagrilardan 14 bin 312 vakaya gidildi. Ülke genelinde vakaya ulasma süresi olarak önemli noktada buluna Eskisehir Il Ambulans Servisi Bashekimligi ekipleri, vakalara ortalama 4 dakikada ulasarak acil müdahale gerçeklestirdi.

“Kursiyerlerimiz burada kendilerini gelistiriyorlar”

Düzenlenen egitimlerde kursiyerlerin kendilerini gelistirdigini belirten Ambulans Sürüs Güvenligi Egitmeni Paramedik Meltem Tunç, “Ambulans sürücüleri için su an 18 tane etabimiz var. Degisen hava sartlarina, degisen trafik akisina uygun egitimler veriliyor. Kursiyerler, karsilarina çikabilecek herhangi bir risk durumunda neler yapilabilecegine dair egitimler aliyorlar. Kaçamak parkur alanimiz var. Uzun yola gidiyoruz, nakil yapiyoruz. Bu parkurumuzda önlerine aniden çikabilecek canlilar için neler yapilmasi gerektigini ögretiyoruz. Slalom parkurumuz da bulunuyor. Bazen çok hizli serit degistirebiliyoruz. Burasi da buna yariyor. Dokuma parkurumuzda da sürücülerin ayna derinliklerini ölçmüs oluyoruz. Kursiyerlerimiz burada kendilerini gelistiriyorlar. Bu da vakaya ulasim süremizi azaltiyor. Eskisehir’de vakaya ulasma süresi 4 dakikanin altina inmis durumda. Çok hizli müdahale ederek hastalari hastaneye yetistirmis oluyoruz. Herkes bize trafikte yol vermiyor. Hatta bazen önümüze bile kiriyorlar. Buradan trafikteki sürücülere seslenelim. Bize yol vermek istemeseler bile dörtlülerini yakip kenarda beklemelerini istiyoruz. Neticesinde biz can tasiyoruz. Ambulansta yapabileceklerimiz sinirli oluyor ve bir an önce hastaneye yetismemiz gerekiyor. Siren sesini duyduklarinda veya ambulansi arkalarinda gördüklerinde bize yol versinler” dedi.



“Kursiyerlerimiz, araçta hasta varken trafikte stresle basa çikabilmeyi ögreniyorlar”

Ambulans sürücülerinin trafikte karsilasabilecekleri olaylara karsi hizli reaksiyonlar göstererek hastanin hastaneye saglikli ulasabilmesi için yapilan egitimlerin büyük önem tasidigini belirten Ambulans Sürüs Teknikleri Egitmeni Paramedik Mustafa Gemici ise su ifadeleri kullandi:

“Egitimlerimiz genel olarak sürüs becerilerini gelistirmek üzerine. Ambulansi yüksek hizla giderken kontrol edebilme, savrulmayi engelleme ve engellerden kaçabilme üzerine egitimler veriyoruz. Hastamizin, hastaneye güvenli ulasiminin saglanmasi için sürücülerimize gerekli egitimleri veriyoruz. Egitimlerin sürücülerimize ciddi katkisi oluyor. Kursiyerlerimiz, araçta hasta varken trafikte stresle basa çikabilmeyi ögreniyorlar. Amacimiz, hem kendimizin hem de diger sürücülerin kaza yapmasini engelliyoruz.”
Kaynak: İHA