Iran'da On Binlerce Kisiden Israil Protestosu

Iran’da on binlerce kisi, Israil’in Gazze Seridi’ndeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’ne düzenlendigi ve 471 kisinin hayatini kaybettigi hava saldirisini protesto etmek için sokaklara döküldü. Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, "Israil’in Gazze’ye düzenledigi saldiri ile kendi yok olus sürecini baslatti” dedi.

Iran'da On Binlerce Kisiden Israil Protestosu
Iran’in baskenti Tahran’da on binlerce kisi, Israil’in 471 kisiyi öldürdügü Gazze Seridi’ndeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’ne düzenlendigi hava saldirisini protesto etmek için sokaklara döküldü. Gösteriye, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi basta olmak üzere birçok askeri ve siyasi yetkili katildi.

Israil’i protesto etmek için Tahran’daki Inkilap Meydani’nda toplan öfkeli kalabalik, “Kahrolsun Israil, kahrolsun ABD” ve “Filistin halki yalniz degildir” sloganlari atti. Filistin bayraklarinin dalgalandigi gösteride, "Israil’i yeryüzünden silecegiz” , “Kahrolsun Siyonist rejim” yazili pankartlar tasindi.

“Dün gece ki saldiri içinde sefkat olan herkesin kalbini titretti”

Gösteriye katilan Iranli Mehdi Cehanpenah, "Gazze konusu özellikle dün gece ki saldiri içinde sefkat olan herkesin kalbini titretti. Bombalanan o hastanenin içerisinde ne savas uçagi ne de mühimmat vardi sadece yaralilar, çocuklar ve kadinlar bulunuyordu. Insan gerçekten böyle seyleri duydukça utaniyor” dedi.



“Rehberimiz cihat hükmü verdiginde Filistinli kardeslerimizin yanina gidip onlarla beraber savasacagiz”

Gösteriye katilan Zeynep Ecbarian ise, “Bir savasta yapilacak en kötü eylem içerisinde yaralilarin, çocuklarin ve kadinlarin oldugu hastaneyi vurmaktir. Siyonist rejim ve ona yardim edenler gerçekten utanmali. Siyonistler ve onlarin kanser yuvalarinin en kisa sürede yok olmasini, Müslümanlarin ilk kiblesinin tekrardan Müslümanlara geri dönmesini ve halkin bu zulümden kurtulmasini ümit ediyorum. Biz Filistin’in yanindayiz. Direnislerine devam etsinler ve Rehberimiz cihat hükmü verdiginde Filistinli kardeslerimizin yanina gidip onlarla beraber savasacagiz. Bu savasta kazanan biziz” dedi.



“Israil’in Gazze’ye düzenledigi saldiri ile kendi yok olus sürecini baslatti”

Gösteride konusan Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Israil’in Gazze’ye düzenledigi saldiri ile kendi yok olus sürecini baslattigini belirterek, “Siyonistler mazlum kadinlari ve çocuklari öldürerek kendi yenilgisini telafi edebilecegini düsündü. Oysaki her türlü savas suçu ve insanliga karsi islenen cinayetin telafisi olamaz ve onlar için aldiklari bu agir yenilginin telafisi yoktur” dedi.

Bugünün Islam ümmeti için yas günü oldugu belirten Reisi, “Ayni zamanda vicdan sahibi tüm insanlar içinde yas günüdür. Hangi insan böylesi bir cinayeti kabul edebilir? Çocuklarin ve kadinlarin öldürülmesini ve hastanelerin bombalanmasini hangi vicdan sahibi kabul edebilir? 75 yili askindir Filistinli siviller, kadinlar ve çocuklar Israil tarafindan öldürülüyor. Evleri yikiliyor ve zulme ve iskenceye ugruyorlar. Israil bu zulümleri ve isgali ile Filistin halkinin hakkini gasp edecegini sanmakta” dedi.



“Filistin ve bölge halklari her zaman Israil rejimi karsisinda direnisten yana oldular”

Israil’in hiçbir uluslararasi anlasmaya bagli kalmadigini vurgulayan Reisi, “Siyonist rejim bölge ülkeleri ile normallesme anlasmalari imzalayarak Filistin halkina yönelik soykirimlarinin üstünü örtebilecegi düsünüyor. Ancak Filistin ve bölge halklari her zaman Israil rejimi karsisinda direnisten yana oldular. Birinci, ikinci üçüncü ve dördüncü intifalarda Filistinli gençler Israil rejimi karsisinda direndiler. Hapse, iskenceye ve her türlü saldiriya kendi haklarini korumak için tahammül ettiler” dedi.



“Dünya Siyonist rejimin bu soykirimina ABD’yi de ortak görüyor”

ABD Baskani Joe Biden’in Israil ziyaretine deginen Reisi, Israil’in gerçeklestirdigi saldirilarin arkasinda ABD’nin oldugunu, dogrudan Washington yönetimi tarafindan Israil saldirilarinin yönetildigini söyledi.

Reisi, “Gerçek sudur ki Israil rejimi agir bir yenilgi almistir ve bu yenilgiyle birlikte çöküsü baslamistir. Ancak Amerikalilar Israillilerin yardimina geldiler. Onlara askeri yardimlarda bulunarak bu rejimi ayakta tutmaya çalisiyorlar. ABD’ye sesleniyorum, bölge halklarinin gözü önünde Filistin’e füzeler gönderiyorsunuz. Siyonist rejimi silahlandiriyorsunuz. Gazze halkinin üzerine atilmasi için onlara bombalar veriyorsunuz ve dünya Siyonist rejimin bu soykirimina sizi de ortak görüyor” dedi.

Islam Isbirligi Teskilati’nin (IIT) gerçeklestirdigi toplantiya isaret eden Reisi, Gazze halkina yönelik insani yardimlarin bir an önce ulastirilmasi ve Gazze ablukasinin kaldirilmasi gerektigini söyledi.

Reisi, “Bizim Misir ve Islam Isbirligi Teskilati’na üye ülkelerden beklentimiz en hizli ve kisa sürede Refah Sinir Kapisi’nin açilmasi ve mazlum Gazze halkina yardimlarin ulastirilmasidir. Bu tüm milletlerin iradesidir. Bunun gerçeklesmesi gerekiyor ve kimse bunun gerçeklesmesinin önünde engel olusturamaz” dedi.



“Islam ümmetinin artik tahammülü kalmadi”

Israil’in Gazze’de isledigi cinayetler nedeniyle aci bir intikam ile yüzlesecegini ifade eden Reisi, “Dini liderimizin geçtigimiz gün söyledigi gibi Gazze’ye yönelik ablukayi kaldirmaz ve saldirilariniza devam etmeniz durumunda direnis buna artik tahammül göstermeyecektir demisti. Islam ümmetinin artik tahammülü kalmadi” dedi.

Kaynak: İHA