Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun genelinin parçali, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, Iç Anadolu’nun dogusu, Dogu ve Güneydogu Anadolu ile Mugla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskisehir, Konya’nin batisi, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin Dogu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Mus ve Bitlis çevreleri ile Kayseri’nin güney ve dogu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. Bu gece ve yarin sabah saatlerinde Marmara’nin güney ve dogusu, Iç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sicakliginin yagis alan yerlerde azalacagi ve mevsim normalleri altina düsecegi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi ve mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle bati ve güneybati, dogu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve az bulutlu 24

Istanbul: Parçali ve az bulutlu 22

Izmir: Parçali ve az bulutlu 26

Adana: Parçali, yer yer çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli, dogusunda yer yer çok kuvveli olmasi bekleniyor. 26

Antalya: Parçali, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 24

Samsun: Parçali bulutlu 22

Trabzon: Parçali ve az bulutlu 22

Erzurum: Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere saganak yagisli 18

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 25
Kaynak: İHA