Merter'de Kontrolden Çikan Araç Takla Atip Bariyerlere Çarpti Açiklamasi 1 Ölü, 4 Yarali

Merter’de D-100 karayolu üzerinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi araç yan yoldan takla atarak önce ana yola ardindan bariyerlere çarpip yaklasik 60 metre sürüklendi. Takla attigi esnada araç soförü aracin camindan firladi. Feci kazada araç sürücüsü Aykut O. hayatini kaybederken 2’si agir 4 kisi yaralandi. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu’nda trafik bir süreligine durdu.

Merter'de Kontrolden Çikan Araç Takla Atip Bariyerlere Çarpti Açiklamasi 1 Ölü, 4 Yarali


Kaza saat 05.30 siralarinda Merter D-100 Karayolu Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Aykut O. idaresindeki panelvan araç yan yolda, süratli bir sekilde seyrederken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpip takla atmaya basladi.

Takla attigi esnada araç soförü Aykut O. aracin patlayan camindan firlayarak bariyerlerin arasina düstü. Kazayi gören vatandaslar polis ve saglik ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi.

Kazada camdan firlayan sürücü Aykut O. olay yerinde hayatini kaybederken araçta bulunan arkadaslari Abdullah A., Emir V., Mustafa B., Efe K., yaralandi.

Feci kaza ile ilgili konusan Nedim Mehdioglu, "Gördügünüz sari araba o taraftan takla atarak geldi. 60 metre kadar takla atti. Araçtan düsenlerden biri orada öldü zaten. Bir sahsin daha durumu agirdi. Birinin de kolu falan kirilmisti. Bariyerlere çarpip takla atarak buraya kadar sürüklendi araç. Bir kisi vefat etti birinin de durumu kritikti. Toplam 5 kisi yaralandi. Baska bir araca çarpmadi" ifadelerini kullandi.

Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen saglik ekipleri sürücü Aykut O.’nun hayatini kaybettigini belirledi. 4 yarali olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Yaralilardan ikisinin durumunun kritik oldugu ögrenildi. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme baslatti.

Kaza sonrasi D-100 Karayolu bir süre trafige kapatildi. Ulasimin yan yoldan saglandigi Edirne istikametinde, kazaya karisan aracin kaldirilmasiyla trafik akisi normale döndü.
Kaynak: İHA