Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Israil'in Eylemleri Nazileri Hatirlatiyor'

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile yaptigi görüsmede Israil’in Gazze’ye saldirilarinin bölgedeki gerilimi artirdigini belirterek, "Israil’in eylemleri Nazileri hatirlatiyor" dedi.

Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Israil'in Eylemleri Nazileri Hatirlatiyor'
Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron telefonda görüstü. Iran Cumhurbaskanligi Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, görüsmede Filistin’deki insani durumun ele alindigi ve Cumhurbaskani Reisi’nin Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin ve savas suçlarinin engellenmesi gerektigini söyledigi aktarildi.

“Sivilleri fosfor bombalari ile hedef alarak savas suçu isliyor"

Reisi, Israil’in Gazze’de kadin ve çocuklari hedef alarak savas suçu isledigini belirterek, "70 yildir Filistinlileri hedef alan siyonist rejim bir kez daha tüm uluslararasi anlasmalari ihlal ederek kusatma altinda olan Gazze halkinin suyunu, elektrigini ve yakitini keserek en temel insani ihtiyaçlarin ulasimini engelliyor. Sivilleri fosfor bombalari ile hedef alarak savas suçu isliyor" ifadelerini kullandi.

"Israil’in eylemleri Nazileri hatirlatiyor"

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin bölgedeki gerilimi artirdigini belirten Reisi, "Israil’in eylemleri Nazileri hatirlatiyor. Siyonist Israil rejimi aldigi yenilgiyi telafi etmek adina savas suçu islemeye devam ediyor ve bu durum bölgedeki olaylari büyütecektir. Acil bir sekilde Israil, Gazze’de sivil yerlesim alanlarina yönelik saldirilari durdurmalidir. Gazze halkinin yerinden edilerek göçe zorlanmasinin ne gerçeklik yani var ne de uluslararasi hukuka uygunlugu. Filistinli direnis gruplari ve tüm dünya bu cinayetler karsisinda duracaktir" dedi.



"Mazlum ve zalimin yeri degistirilemez"

Bati’nin Filistinlileri zalim ve Israillileri mazlum göstermeye çalistigini vurgulayan Reisi, "Mazlum ve zalimin yeri degistirilemez. Su an tüm öncelik isgalci siyonist rejimin Gazze’de sivilleri hedef alan saldirilarinin engellenmesidir. Uluslararasi kurumlar ve Batili ülkeler bu konuda üzerlerine düsen sorumlulugu yerine getirmeli. Gazze’de sivil yerlesim alanlarina yönelik saldirilarin sona ermesi, kusatmanin kaldirilmasi ve Gazze’ye yeniden su akisinin, elektrigin ve temel ihtiyaçlarin saglanmasi krizin bölgeye yayilmamasi için gerekli atilacak adimlardir. Her saat ve dakika Israil rejiminin cinayetlerinin durdurulmasi ve savasin bölgeye yayilmamasi için önemli" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA